Marcelino AbadReuters/Pension 65
StoryEditor

Peru tvrdí, že našlo vôbec najstaršieho človeka na planéte. Ak sa zistenie potvrdí, 124-ročný Marcelino prepíše históriu

ČTK11.04.2024., 12:00h

Peruánska vláda tvrdí, že najstarší človek sveta žije vysoko v Andách. Vraj minulý piatok oslávil 124. narodeniny.

Lajkuj Brainee.sk na

Aby bol jeho vek uznaný ako medzinárodný rekord, musia ho preveriť pracovníci Guinnessovej knihy rekordov, napísala agentúra Reuters.

image

Každý deň si dal za pohárik, dožil sa 114 rokov. Zomrel najstarší človek na svete

Marcelino Abad z regiónu Huánuco v centrálnom Peru tvrdí, že za svoju dlhovekosť vďačí pravidelnému jedeniu ovocia a jahňacieho či žuvaniu kokových listov, ktoré sa v krajine odnepamäti používajú ako zdroj energie.

Pomáhajú mu úrady

Peruánske úrady v súčasnosti mužovi žijúcemu v domove pre seniorov pomáhajú zažiadať o zápis jeho veku do rekordnej knihy. Ak arbitri naozaj zistia, že má 124, stane sa najstarším doloženým človekom histórie.

image

Marcelino Abad

Reuters/Pension 65

Najstarší doposiaľ žijúci muž má za sebou 111 rokov života a tento primát prevzal po smrti svojho 114-ročného predchodcu. Najstaršia žijúca žena sveta má 117 rokov, pred ňou sa najvyššieho doloženého veku dožila 122-ročná žena.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
11. apríl 2024 12:16