Polícia vo FrancúzskuReuters/Christophe Ena
StoryEditor

Situácia vo Francúzsku sa zhoršuje. V utorok napadli 13-ročné dievča, teraz zbili 15-ročného tínedžera tak, že dostal infarkt

TASR05.04.2024., 13:03h

V meste neďaleko Paríža vo štvrtok skupina útočníkov zbila 15-ročný chlapca, ktorého previezli do nemocnice so zástavou srdca. Nejde o prvý prípad, situácia vo Francúzsku sa čoraz zhoršuje.

Lajkuj Brainee.sk na

V meste Viry-Chatillon tínedžera pri odchode zo školy napadlo niekoľko ľudí, ktorí z miesta činu utiekli. Školáka previezli do nemocnice, uviedla polícia. Prokuratúra informovala, že začala vyšetrovanie z pokusu o vraždu a skupinového útoku. Do štvrtkového večera polícia nikoho nezadržala, informovala AFP.

image

Francúzi do svojej ústavy zakotvili právo žien na interrupciu. Urobili tak ako prvá krajina na svete

Útok sa odohral v čase zvýšeného napätia na francúzskych školách. V utorok sa 13-ročné dievča stalo obeťou brutálneho útoku v blízkosti školy na jednom z predmestí juhofrancúzskeho mesta Montpellier. Ako informovala agentúra AFP, dievča pre vážne zranenia na nejaký čas lekári uviedli do umelého spánku.

Pre podozrenia z útoku zadržali troch tínedžerov vo veku 14-15 rokov, medzi nimi aj dievča, ktoré navštevovalo rovnakú školu ako obeť. Sú podozriví z pokusu o vraždu maloletej osoby.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 09:03