Moderné randenieUnsplash/
StoryEditor

Ženy nás odmietajú, ghostujú, nemáme chuť randiť. Hovoria muži o zoznamkách

rev09.03.2024., 13:00h

Muži dostávajú jedno odmietnutie za druhým. Po týchto skúsenostiach už nemajú chuť randiť.

Lajkuj Brainee.sk na

Randenie už nie je, čo to bývalo. Zoznamovacie aplikácie kompletne zmenili spôsob moderného randenia, a pre niektorých môže byť vyslovene nočnou morou.

Niekoľko mužov sa na sociálnej sieti podelilo so svojimi skúsenosťami. Ako uvádza portál Buzzfeed, odpovedali na otázku: „čo je pre vás, ako mužov na randení najťažšie?” Niektoré skúsenosti sú naozaj smutné, a potvrdzujú, že nájsť v dnešnej dobe vzťah môže byť naozaj náročné.

Desiatky odmietnutí aj ghosting

Mladým ľuďom neuľahčujú situáciu ani moderné spôsoby rozchodu. Namiesto slušného odmietnutia, sa čoraz častejšie druhá strana iba odmlčí. Svoje o tom vie aj jeden z mužov, ktorý sa zdôveril so svojou skúseosťou. „Minulý mesiac som mal niekoľko prvých rande a všetky ženy mi dali svoje číslo. Niektoré dokonca povedali, že by sme sa mali znova stretnúť,” napísal. 

image

Situationship, orbiting či submarining​. Predstavujeme ti sedem nových pojmov, ktoré musíš poznať, ak práve randíš

Hoci situácia vyzerala nádejne, napokon ostal sklamaný. „Žiadna z nich na pozvanie na ďalšie rande nereagovala. Už je to mesiac a niektoré moje správy sú na WhatsAppe stále označené ako neprečítané,“ dodal.

Ďalší sa zasa šťažuje na nedostatok priestoru. „Najťažšia časť na randení pre mňa ako muža, ktorý nie je sexy model, je zaujať ženu dostatočne dlho na to, aby mohla vidieť môj šarm, humor a pozitívne vlastnosti. Osobnosť sa tiež počíta, ale je to ťažké, keď vás väčšina ghostne ešte predtým, ako dostanete šancu ukázať, aký charizmatický a zábavný človek dokážete byť,” uviedol.

Dostávať neustále košom môže byť demotivujúce. „Po pár pokusoch získať prekliate rande na sobotný večer, mi to pripadá ako keby som s klobúkom v ruke žobral peniaze,” zdôveril sa so svojimi pocitmi ďalší komentujúci. 

image

Ľudia už proste nechcú byť single. V zoznamovaní sa šíri trend, ktorý ťa prinúti zamyslieť sa nad svojím milostným životom

Aj ten najtrpezlivejší asi časom stratí nervy a snaží sa nájsť partnerku iným spôsobom. Ani to však nemusí byť zárukou úspechu.

„Ak by ma oslovila kamarátka a požiadala ma, aby som jej dohodil slobodného chlapa, ktorý rád bicykluje a korčuľuje, má mierny britský prízvuk a študuje fyziku, moja odpoveď by bola: ‚Jasné, ale pravdepodobne nájdem len štyroch chlapcov, ktorí presne zodpovedajú tomuto popisu, a potrvá to asi 20 minút.‛ Zatiaľčo keď sa opýtam ja, či má nejaké slobodné kamošky, ktoré by mohli mať záujem o chlapa ako som ja, a dostanem rýchlu odpoveď ‚nie‛,” uviedol ďalší z mužov.

Problém vidia aj v online zoznamkách

Zoznamovacie aplikácie sa tešia popularite aj napriek tomu, že nemusí ísť o bezpečný spôsob hľadania partnera. Faktom ostáva, že celkom zmenili podobu moderného randenia. Aj v tomto vidia niektorí muži problém. „Najhoršie na randení je to množstvo konkurencie, ktoré zoznamovacie aplikácie ešte viac prehĺbili,” zdieľal svoj názor jeden z mužov.

image

Moderné randenie

Freepik/

Aj keď sa mnohým tento spôsob randenia nepozdáva, nemajú inú možnosť, ako sa zoznámiť s niekým novým. „Mladší muži aj ženy majú oveľa menšie sociálne kruhy ako predchádzajúce generácie. To ich stavia do pozície, že musia randiť s ľuďmi mimo svojich kruhov, čo je jedným z dôvodov, prečo sa online zoznamky a bary v súčasnosti stávajú najbežnejšími spôsobmi randenia,” uviedol ďalší muž v komentároch k príspevku. „Pre ženy je to ťažké, pretože sú nútené randiť s cudzími ľuďmi a vzhľadom na svoju bezpečnosť podstupujú oveľa väčšie riziko ako muži. Pre mužov je to však tiež zlé, pretože fyzický vzhľad je pri týchto metódach zoznamovania oveľa dôležitejší,” dodal.

image

Skutočne sa vytráca zo sveta úprimná láska? Umelá inteligencia už píše aj ideálne profily na zoznamkách

Prepadajú ich pocity zúfalstva

Niektorí muži prezradili viac než len skúsenosti z neúspešných rande a odhalili, čo sa nachádza pod zdanlivo drsnou škrupnou. „Najťažšie na randení je, že nikdy nie si dosť dobrý,” zdôveril sa jeden z nich. „Najhoršie sú pocity nedostatočnosti a beznádeje, ktoré pramenia z toho, že vás ženy celý život ignorujú a správajú sa k vám, ako keby ste boli strašné monštrum len preto, že existujete,” doplnil ho ďalší.

Odmietnutia však dostávajú aj ženy. I keď možno nie v takom množstve ako opačné pohlavie. „Videl som kamarátky plakať celé hodiny, pretože im jeden chlap povedal ‚nie‘, keď ho pozvali na rande,” uviedol jeden z mužov. „Hovorili, aké je to hrozné a ako chlapi nedokážu pochopiť, ako sa následne cítia. Nebojte sa vieme, aký to je pocit. Sme neustále odmietaní,” uzavrel.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 11:31