Biely aligátor ThibodauxX/brendan
StoryEditor

Slávny biely aligátor musel ísť na operáciu. Ľudia mu do výbehu hádzali desiatky mincí, ktoré prehltol

ČTK25.02.2024., 14:00h

Pracovníci zoologickej záhrady v americkom štáte Nebraska minulý týždeň vybrali zo žalúdka jedného z tamojších aligátorov 70 mincí. Do výbehu ich nahádzali návštevníci a personál ich potom objavil v tele plaza pri rutinnej kontrole.

Lajkuj Brainee.sk na

Zoo v meste Omaha oznámila, že mince našla v tele svojho „ikonického obyvateľa”. Takto nazvala 36-ročného aligátora menom Thibodeaux, ktorý má v dôsledku vzácnej poruchy bielu kožu a modré oči. Drobné hodené od návštevníkov zrejme zjedol medzi jednotlivými upratovaniami svojho výbehu.

image

Výber úmrtí v Disneylande. 2-ročného chlapca roztrhal aligátor, žena prišla o hlavu a Pluta zabilo auto s Kráskou a zvieraťom

Pracovníci zoo ich potom našli, keď všetkých desať miestnych aligátorov absolvovalo pravidelnú prehliadku, ktorá v prípade Thibodeauxa odhalila „cudzie kovové predmety v žalúdku”.

Miláčik návštevníkov je v poriadku

Veterinári zviera uspali a zaviedli mu do tela plastovú trubicu, ktorú dopravili do žalúdka kameru a ďalšie nástroje. Mince odstránili a aligátor sa už vrátil do svojho príbytku.

Veterinárka Christina Ploogová, ktorá operáciu viedla, verejnosti odkázala, že mince sú pre zvieratá nebezpečné, lebo môžu obsahovať škodlivé chemikálie. Zoo návštevníkov vyzvala, aby ich do vodných nádrží nehádzali.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 06:56