Starosta v Mexickom mestečku si zobral za ženu aligátora.Twitter/yahoonews/
StoryEditor

Starosta si zobral za ženu aligátora. Plazovi menom Alicia Adriana sľúbil vernosť, nekonečnú lásku a nechýbal ani bozk

Michal Čiernik06.07.2023., 08:00h

Victor Hugo Sosa povedal áno aligátorovi oblečenému do svadobných šiat. Nie, nie je to nápad jedného bláznivého muža, ale príbeh o láske a tradícii.

Lajkuj Brainee.sk na

Malé mestečko na juhu Mexika, San Pedro Huamelula, bolo svedkom nevídaného svadobného obradu. Miestny starosta Victor Hugo Sosa sa totiž oženil s aligátorom. Neboj sa, nejde o žiadny úchylný obrat, ale o tradíciu domorodých obyvateľov Chontal v mexickom štáte Oaxaca, píše Sky news.com.

Manželstvo medzi mužom a plazom sa tam uzatvára už 230 rokov, aby si pripomenuli mier medzi domorodými skupinami Chontal a Huave. Starosta, zastupujúci kráľa Chontal, sa ožení s aligátorom, ktorý symbolizuje princeznú z kmeňa Huave, v spojení dvoch komunít.

Starosta počas celého obradu vášnivo potvrdzoval svoju oddanosť a lásku. „Z celého srdca prijímam túto zodpovednosť, pretože zdieľame hlbokú lásku. To je to, na čom skutočne záleží. Láska je základom každého manželstva... Ochotne vstupujem do manželstva s princeznou,“ horlivo vyhlásil starosta Victor Hugo Sosa počas rituálu, čím stelesnil hlboký záväzok k tomuto jedinečnému a symbolickému zväzku.

Aligátor v svadobných šatách

Pred obradom sa zviera nosí od domu k domu, aby ho miestni obyvatelia mohli držať a tancovať s ním. Plaz má na sebe zelenú sukňu, pestrofarebnú ručne vyšívanú tuniku a čelenku zo stúh a flitrov. Jej papuľu plnú zubov pre istotu zaviažu, aby nedošlo k predmanželským nešťastiam. Neskôr ju oblečú do bieleho kostýmu nevesty a odvedú na svadbu na miestnu radnicu.

image

Vedci prišli so zisteniami, ktoré ťa nechajú v nemom úžase. Kengury podľa nich v minulosti vôbec neskákali

Po skončení akcie si starosta za zvukov tradičnej hudby, podľa tradície zatancuje s nevestou. „Sme šťastní, pretože oslavujeme spojenie dvoch kultúr. Ľudia sú spokojní,“ povedal Sosa pre tlačovú agentúru AFP.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 09:31