Sudkyňa vyvodila za svoje činy zodpovednosťBrianee x Canva
StoryEditor

Sudkyňa počas súdu o vražde poslala vyše 500 SMS-iek. Vysmievala sa v nich prokuratúre, obhajcom a nadržiavala jednej strane

ČTK13.02.2024., 12:30h

Sudkyňa z amerického štátu Oklahoma Traci Soderstromová odstúpila z funkcie po tom, čo počas súdneho procesu týkajúceho sa vraždy údajne poslala vyše 500 SMS správ súdnemu zriaďovateľovi, v ktorých sa vysmievala prokuratúre, obhajcom a stranila jednej strane procesu.

Lajkuj Brainee.sk na

Na rezignácii sa dohodla so zástupcami štátu, ktorí ju vinia z hrubého porušenia pracovnej disciplíny a prehrešku voči nestrannosti, píše web stanice CNN. V jednej zo správ napríklad Soderstromová na adresu okresného prokurátora napísala, že má „detské ručičky” alebo že „sa potí až cez kabát”.

Pekný policajt aj úžasná obhajoba

V rovnakom procese naopak chválila právničku za obhajobu, ktorá podľa nej bola „úžasná”. „Môžem jej zatlieskať?” pýtala sa v sudkyni v SMS správe. O jednom z policajtov v súdnej sieni zase napísala, že je „pekný” a že „by sa na neho mohla pozerať celý deň”.

image

Matka zaživa upiekla vlastné dieťa. Pomýlila si rúru s postieľkou

„Sľúbila som, že zabezpečím, aby sa zákon a postupy uplatňovali rovnako na žalobcu aj žalovaného,” uviedla Soderstromová vo vyhlásení o rezignácii, ktoré zverejnil jej právny zástupca. „Verím, že som tak urobila. Keďže som ale len človek, tiež som pochybila.” Pozíciu okresnej sudkyne zastávala od vlaňajšieho januára a mandát jej mal vypršať za tri roky.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 23:52