NAKA chytila autora výhražných mailovFacebook/polícia Slovenskej Republiky/
StoryEditor

Výhražné emaily mala posielať škole v Banskej Bystrici žena. Hrozí jej až doživotie

TASR23.12.2023., 08:09h

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala pisateľku výhražných e-mailov základnej škole v Banskej Bystrici.

Lajkuj Brainee.sk na

Čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu teroristického útoku. V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

„Príslušníci NAKA v spolupráci so špecialistami z odboru počítačovej kriminality NCODK Prezídia Policajného zboru stotožnili pisateľa výhražných e-mailov zaslaných 7. decembra na ZŠ v Banskej Bystrici,“ uviedla hovorkyňa s tým, že v stredu (21. 12.) ho podľa jej slov zadržali.

image

Spácham jeden z najhorších útokov v histórii národa. Takto vyzerá mail, ktorý zatvoril slovenské školy

Po vykonaní potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ v piatok autorke výhražných e-mailov vzniesol obvinenie z obzvlášť závažného zločinu teroristického útoku. Zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvinenej osoby do väzby, ktorému sudkyňa špecializovaného trestného súdu dnes dopoludnia vyhovela.

„Dôvodom väzby je obava z pokračovanie v trestnej činnosti, teda preventívna väzba. Sudkyňa zamietla návrh obvinenej o nahradenie väzby mediačným a probačným úradníkom,“ informovala tvnoviny.sk hovorkyňa súdu Katarína Kudjaková.

Obvinená však proti rozhodnutiu podala sťažnosť, záverečný verdikt teda bude mať Najvyšší súd SR.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 04:37