Pokémon kartičkyUnsplash/Thimo Pedersen
StoryEditor

Trojica zlodejov ukradla vyše 100-tisíc Pokémon kartičiek. Zbierka mala obrovskú hodnotu, súd ich poslal do väzenia

ČTK02.02.2024., 13:30h

Za krádež tisícok kartičiek s Pokémonmi poslal súd vo Francúzsku troch mužov do väzenia, jedného z nich na dva roky nepodmienečne. Trojica posilnená alkoholom vlani v polovici marca vnikla do bytu muža, ktorý zbiera kartičky s postavičkami z videohier, zbila ho a zberateľské karty odniesla vo vreciach na odpad.

Lajkuj Brainee.sk na

Zberateľských kariet však bolo odhadom 100-tisíc a zlodeji ich odnášali v takmer 20 vreciach. Papierové karty boli ale také ťažké, že sa niektoré vrecia pretrhli a Pokémoni sa vysypali na ulicu. Keďže zlodeji pri čine nemali rukavice, polícia ich za pomoci odtlačkov prstov z nájdených kariet vypátrala a zadržala.

image

VIDEO Pokémoni, ako si ich ešte nevidel. Pri novom seriáli od Netflixu sa odreaguješ ako nikdy predtým

Okradnutý muž svoju zbierku budovanú desať rokov ohodnotil ju na 100-tisíc eur. „Všetko, čo som v živote zarobil, som investoval do zbierky. Vášniví zberatelia s kolekciou, ako je tá moja, by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky,” povedal o svojej pýche olúpený muž, ktorý po krádeži navštevuje psychológa.

Väčšinu kariet dodnes nenašli

Dvadsaťjedenročný muž, ktorý olúpeného držal na zemi a bil ho, aby z neho dostal informácie o zbierke, dostal na súde v Rennes dvojročný nepodmienečný trest.

image

Pokémon kartičky

Unsplash/Erik Mclean

Druhý páchateľ, 32-ročný Albánec, si rok odpyká za mrežami a ďalší rok strávi v podmienke za naloženie kradnutých kariet do prenajatého auta. Tretí páchateľ, ktorý časť lupu vyzdvihol v garáži, dostal osemmesačnú podmienku. Väčšinu odcudzených kariet sa polícii dodnes nepodarilo dohľadať.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 06:54