VäzenieUnsplash/Matthew Ansley
StoryEditor

Útek ako z filmu. Väzeň urobil do múru dieru držiakom na toaletný papier, z výšky šiestich metrov sa spustil na plachte

ČTK31.01.2024., 16:00h

Trestanec utiekol z väznice v bavorskom Bad Reichenhalle vďaka posteľnej bielizni, na ktorej sa spustil z výšky asi šiestich metrov. Predtým sa za pomoci bežných predmetov prebúral múrom, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na nemecké médiá.

Lajkuj Brainee.sk na

O incidente ako prvý informoval list Passauer Neue Presse, podľa ktorého sa útek odohral v noci 17. decembra minulého roku. Len o deň neskôr bol 28-ročný muž chytený v asi 30 kilometrov vzdialenom Traunsteine.

Stačilo mu to, čo mal po ruke

Muž bol od 16. februára 2023 vo väzbe okrem iného pre podozrenie z krádeže, rušenie nočného pokoja a šírenie detskej pornografie.

image

Mučenie vodou či státie v mraze. Navaľného čaká jedna z najhorších väzníc v Rusku

Pred svojím útekom vyhĺbil dieru do múru pomocou predmetov, ktoré boli súčasťou bežného vybavenia väzenskej cely, napríklad príborov či držiaku na toaletný papier, uviedla na otázku hovorkyňa bavorského ministerstva spravodlivosti. Po úteku boli podľa nej bezpečnostné opatrenia vo väznici v Bad Reichenhalle kompletne preverené a revidované.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 23:25