Domáci miláčikovia zdedia takmer tri miliónyBrainee x Canva
StoryEditor

Žena sa rozhodla svoj takmer trojmiliónový majetok zveriť svojim zvieratám. Jej deti ju vraj zanedbávali a nič si nezaslúžia

Miroslav Kamody29.01.2024., 08:00h

Vraj ju dostatočne nenavštevovali, a to najmä v čase, keď ochorela. Domáci miláčikovia však zostali stáť pri nej a ona sa im chce odmeniť.

Lajkuj Brainee.sk na

Dedičstvo nie je samozrejmosť. Svoje by o tom vedeli povedať aj deti istej pani Liu z Číny, ktoré sa staršia žena rozhodla úplne vynechať vo svojom závete na úkor svojich domácich miláčikov. Ako píše portál Unilad, nejde pritom o žiadne omrvinky zo stola - pani Liu zvieratám zanechala poriadne mastnú sumu peňazí.

Presný vek ženy zo Šanghaja nebol potvrdený, no je známe, že zmenila svoj závet, v ktorom tvrdila, že jej deti ju v starobe zanedbávali. Vraj ju dostatočne nenavštevovali, a to najmä v čase, keď ochorela. Na druhú stranu, jej domáci miláčikovia jej poskytovali pohodlie a spoločnosť.

image

Znie to ako ukážkový podvod, no tentokrát je to pravda. Žena zdelila 25 miliónov, teraz vyberá ľudí, ktorí rozhodnú, čo s nimi

Takmer tri milióny pre miláčikov

Ako sa ukázalo, tento komfort a spoločnosť podľa nej stoja za 2,8 milióna dolárov (približne 2,6 milióna eur), ktoré im zanechala. Závet však vytvoril právny hlavolam, pretože technicky nie je v Číne legálne zanechať dedičstvo svojim domácim miláčikom.

V súčasnosti bola preto poverená miestna veterinárna klinika, ktorá bude dohliadať a spravovať ich majetok. Podľa Zonglan News a South China Morning Post už existujú aj právne výzvy, ktoré bránia odkázaniu zvieratám. Teraz úradníci skúmajú iné spôsoby, ako sa pokúsiť vyriešiť nezvyčajnú situáciu.

image

Domáci miláčikovia zdedia takmer tri milióny

Shutterstock

Problém sa snažia vyriešiť

Chen Kai, ktorý pracuje ako úradník v národnom ústredí čínskeho Will Registration Center v Pekingu, povedal, že existujú „alternatívy na vyriešenie tohto problému“.

„Liuina súčasná posledná vôľa je jedným zo spôsobov a my by sme jej poradili, aby vymenovala osobu, ktorej dôveruje, aby dohliadala na veterinárnu kliniku, aby sa zabezpečila správna starostlivosť o domáce zvieratá.” 

image

Žena otrávila svojho priateľa kvôli 30-miliónovému dedičstvu. Nakoniec sa ukázalo, že išlo len o internetový podvod

Tento prípad okrem toho pripomenul príbeh realitnej miliardárky Leony Helmsley, prezývanej aj Queen of Mean. Tá svojmu psovi Troubleovi odkázala majetok vo výške 12 miliónov dolárov, no dvom zo svojich štyroch vnúčat nič.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 15:02