Riaditeľ zoo jedol zvieratá, ktoré mal chrániť a predával ich na čiernom trhu.Unsplash/nandhu Kumar/
StoryEditor

Riaditeľ zoo zabil a upiekol štyri pygmejské kozliatka. Predával a jedol aj ďalšie zo zvierat, ktoré mal chrániť

mor08.02.2023., 08:00h

José Rubén Nava na sviatočný večierok v zoo, ktorú riadil, upiekol štyri kozy vzácneho druhu, ktoré podával hosťom. Viedol zoo v Chilpancingu do polovice januára.

Lajkuj Brainee.sk na

"Tieto štyri zvieratá boli zabité a uvarené v areáli zoo a na konci večierka podávané ako jedlo," povedal riaditeľ ministerstva životného prostredia v štáte Guerrero vo videu na Twitteri. "Ohrozilo to zdravie ľudí, ktorí ich jedli, pretože tieto zvieratá neboli vhodné na ľudskú spotrebu."

Pygmejské kozy sú síce trocha podobné bežnému plemenu, ktoré sa vyskytuje v prírode a využíva ako jedlo - oproti nim sú však menšie, podsadité a svojím výskytom oveľa zriedkavejšie. Nie je jasné, či si hostia boli vedomí toho, že počas večierka jedli zvieratá v zoo, alebo či boli voči riaditeľovi zoo vznesené nejaké oficiálne obvinenia.

image

Ryba s pohybovými senzormi prevzala kontrolu nad hernou konzolou. Použila kreditku, vytvorila si PayPal a poslala mail

Predával vzácne druhy

Úrady tvrdili, že spolu so zabíjaním kôz sa riaditeľ zaoberal aj predajom zvierat a obchodovaním s nimi. Konkrétne spomenuli, že zebra bola vymenená za nástroje, ktoré boli údajne potrebné na opravy v okolí zariadenia, hoci tieto nástroje úrady nikdy nenašli. Riaditeľ zoo tiež údajne dal súkromným osobám najmenej jedného jeleňa a štyri vzácne jedince afrického dobytla Watusi. Chýbalo aj niekoľko ďalších tvorov vrátane jaguarundov, kojotov, 10 exemplárov plazov, mláďaťa ary a jastraba červenochvostého.

Vyšetrovanie sa začalo v januári po podozrivej smrti jeleňa, ktorú objavili obyvatelia v okolí, ktorí informovali úrady, uviedli vo videu členovia oddelenia životného prostredia.

image

Úvahy o zmene génov desia svet. Čínsky vedec sa snažil vytvoriť deti odolné voči HIV, armáda túži po supervojakoch

Riaditeľ zoo v stredu na vlastnej tlačovej konferencii poprel všetky obvinenia. Tvrdil, že členovia ministerstva životného prostredia proti nemu vedú „špinavú vojnu“, pretože jeden z jeho najvyšších predstaviteľov chcel, aby zoologickú záhradu riadil jeho synovec.

Tiger na vodítku

Nelegálny predaj exotických zvierat je v Mexiku nekontrolovaný. Stáva sa už bežným, že úrady pri nájazdoch na domy a majetky členov organizovaného zločinu objavujú súkromné ​​zoologické záhrady alebo zvieratá, ako sú levy a tigre chované ako domáci miláčikovia. Nie je tiež nezvyčajné, že tieto zvieratá unikajú svojim majiteľom a utekajú v mestách po celej krajine.

image

Kresťania sa obávajú, že na odovzdávaní cien Grammy sa vyvolal antikrist. Vadilo im vystúpenie Sama Smitha

V novembri 2021 bol objavený obézny bengálsky tiger, ktorý sa potuloval po vidieckej ceste v štáte Jalisco. Ďalší bengálsky tiger ušiel súkromnému majiteľovi na okraji mesta Guadalajara. Neskôr bola žena odfotená, ako kráča s mláďaťom tigra na vodítku v nákupnom centre v Mexico City.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 11:32