Extrémne obézna prasa museli majiteľke odobraťUnsplash/noelle
StoryEditor

Žene museli úrady odobrať extrémne obézne prasa. Už nedokázalo samo ani chodiť, čaká ho prísna diéta

Miroslav Kamody19.11.2023., 14:00h

Prasa bolo také obézne, že už ani nedokázalo chodiť. Majiteľka je po odobratí zvieraťa menom Kotletka úplne zdrvená.

Lajkuj Brainee.sk na

Veterinári v americkom štáte Florida zostali poriadne prekvapení. Chovateľka z West Palm Beach totiž doma chovala neuveriteľne obézne prasa. Ako informuje portál WPTV, vážilo najmenej 200 kilogramov a nedokázalo už ani chodiť.

Kotletku čaká prísna procedúra

Aj preto padlo okamžite rozhodnutie na jeho odobratie. Aby toho nebolo málo, zviera trpí kožným ochorením a potrebuje upraviť kopýtka aj zuby. Veterinárom dala záchranná akcia poriadne zabrať. So zvieraťom museli nakladať až traja pracovníci, aby sa im pomocou lán podarilo prasa, ktorému dala majiteľka meno Pork Chop (Kotletka), naložiť do auta.

Vedúca veterinárnej stanice Annette Wrubleski povedala, že bude trvať istý čas, kým sa zviera podarí dostať do normálneho stavu. Kotletka musí podstúpiť zvláštnu procedúru, počas ktorej nielen schudne, ale zlepší aj svoje celkové zdravie.

Dom musí opustiť aj majiteľka

„Ošípané sú vnímajúce a veľmi inteligentné bytosti,“ uviedla Wrubleski s tým, že úrady chovateľku v minulosti niekoľkokrát upozorňovali, že prasa je v zlom stave. Majiteľka Kotletky je však aj tak po odobratí zvieraťa totálne zdrvená. Podľa jej slov už prasa bolo na diéte.

image

Zaznamenali rádioaktívneho hybridného diviaka. Vynoril sa z pustatiny vo Fukušime

„Urobím všetko, čo je v mojich silách, aby mu bolo lepšie. Ale potrebujem ho,“ hovorila so slzami v očiach. „Dlho som bojovala s mnohými ľuďmi, aby som si ho udržala. A teraz mi ho berú,“ dodala utrápená žena. Aby toho nebolo málo, dom okrem prasaťa musela opustiť aj ona, pretože tri mesiace nezaplatila nájom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 18:34