Mike Tyson v PoľskuInstagram/teamhypetalk, Wikipedia/Toglenn
StoryEditor

FOTO Mike Tyson v poľskej dedine? To nie je žiadny vtip, slávny boxer priletel kvôli milovanej záľube

Miroslav Kamody10.11.2023., 10:30h

Bývalý boxer prišiel na poľský vidiek nakupovať. A rozhodne neminul málo peňazí.

Lajkuj Brainee.sk na

Keď prechádzaš malou poľskou dedinou, vidieť môžeš naozaj čokoľvek. Ale bývalého majstra sveta v boxe v ťažkej váhe by si pravdepodobne nečakal. Ako však píše portál Notes from Poland, Mike Tyson skutočne pricestoval na vidiek u nášho severného suseda.

Prekvapenie v dedine

Mal na to veľmi dobrý dôvod - prišiel si kúpiť holuby od miestneho chovateľa. Návšteva nebola verejne ohlásená a diskutovať o nej sa začalo až potom, čo sa na sociálnej sieti objavili fotografie, ktoré urobil jeden z prítomných. Poľský instagramový účet teamhypetalk prišiel s informáciou, že boxer „letel špeciálne do Piątnice... kúpiť 100 holubov od miestneho predajcu“.

image

Holuby ako tajní agenti? Operenci potrápili americkú CIA, zo špionážnej akcie si robili holubník

Piątnica je obec s približne 1 800 obyvateľmi v severovýchodnom Poľsku. Miestny spravodajský portál MyLomza.pl zistil, že v dedine bol nielen Tyson, ale aj jeho priateľ zo Spojených štátov.

Reportérom sa podarilo zistiť, že niekto zavolal na niekoľko veterinárnych úradov v Łomze so žiadosťou o zaočkovanie viac ako 100 holubov s cieľom získať zdravotné osvedčenia potrebné na vývoz vtákov do USA. Samotný chovateľ sa však k predaju odmietol vyjadriť.

Tyson holuby miluje

Tyson je celoživotným milovníkom týchto zvierat. Choval ich odmalička v New Yorku, kde vyrastal. Bývalý boxer v minulosti spomínal, že holuby boli pre neho spôsobom, ako uniknúť pred šikanou, ktorú znášal ako dieťa. Tieto operené tvory boli nakoniec aj dôvodom, prečo sa začal biť.

Do bitky sa totiž prvýkrát dostal, keď niekto zabil jedného z jeho holubov. „Ten chlap mi odtrhol hlavu z holuba. Toto bola prvá vec, ktorú som v živote miloval, holub,“ povedal. „To bolo prvýkrát, čo som udrel. Od deviatich rokov milujem holuby. Boli mojím únikom. Bol som tučný a škaredý. Deti ma neustále dráždili. Jediná radosť, ktorú som mal, boli holuby.“

Poľsko si získalo čoraz väčšiu reputáciu vo svete chovu holubov. Minulý rok agentúra AFP uviedla, že krajina má momentálne najväčšiu komunitu chovateľov holubov v Európe. Poznamenala, že holuby dostatočne dobré na to, aby súťažili na medzinárodných turnajoch, sa predávajú aj za 6-tisíc zlotých (1 350 eur).

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
07. máj 2024 03:24