Alex CvernaSvernaa/ig/
StoryEditor

FNC reaguje na Cvernov dohodnutý zápas: Alexovi zahatala cestu zmluva, hrozí mu pokuta

red01.11.2023., 09:00h

MMA bojovník Alex Cverna (6-3) od júna 2023 absolvoval dva zápasy a podľa harmonogramu mal mať ďalšie dva pred sebou. Jeden sa podľa posledných informácií neuskutoční. Alex totiž pozabudol na to, že mu to zmluva s Fight Night Challenge (FNC) nedovoľuje.

Lajkuj Brainee.sk na

Minulý týždeň absolvoval skúsený zápasník súboj v európskej známej organizácii Hexagone MMA, kde sa v holandskom Alkmaare postavil proti Princeovi Aounallahovi (18-11) v hlavnom zápase večera. Skúsenému českému ranárovi tento súboj vôbec nevyšiel, do Čiech si odnášal prehru po prvom kole. 

V júni sa zúčastnil súboja na I am Fighter 8, kde zvíťazil nad Dejanom Bubičom a ďalší súboj mal podľa informácií z médií z posledných dní absolvovať na galavečere RFA x IAF proti kráľovi ťažkej divízie Orlovi, ktorý sa koná 11.11.2023, teda necelý mesiac pred jeho dohodnutým boxerským duelom v ringu FNC v Bratislave. 

image

FOTO Vémola prepísal históriu Oktagonu. Langera vybavil za sedem sekúnd, večer však jasne patril Buchingerovi

“Alex má s nami platnú dlhodobú zmluvu. Keďže sa jeho spomínaný duel v inej organizácii mal konať len pár týžďňov pred našim eventom, rozhodli sme sa Alexovi pripomenúť, že v rámci zmluvy by mohol porušiť dohodnuté podmienky. Je nám ľúto, že okolo celej situácie vznikol menší zmätok, no veríme, že to Alex nespravil úmyselne a na jeho súboj v Bratislave (2.12) sa rovnako ako my určite tešia aj fanúšikovia,” konštatovala organizácia prostredníctvom jej spolumajiteľa Matúša Mečára. 

Cverna o pár hodín po telefonáte s organizáciou zareagoval vo videu na sociálnych sieťach. “Na zápas v IAF som nezabudol. Bolo to tak, že mi FNC volalo, že si neprajú, aby som šiel zápasiť tesne pred ich eventom. Mám s nimi zmluvu, podľa ktorej mi hrozí pokuta až do výšky 5000 eur. Do IAF teda nepôjdem, pretože túto pokutu za mňa nikto platiť nebude, navyše na zápase v IAF sme neboli presne dohodnutí.” 

“Zmluva je daná, podmienky v nej sú dané, takže sa na turnaji IAF nezúčastním a budem zápasiť 2.12. v Bratislave na FNC 5. IAF sa chcem ospravedlniť za to, že ten zápas sa neuskutoční,” konštatoval Alex vo videu. 

Turnaj FNC 5 tak o súboj Cverna vs Király nepríde. Alex absolvuje v ringu slovenskej organizácie už štvrtý duel. Postupne bojoval proti Petrovi Karešovi, Pirátovi a naposledy to bol súboj, v ktorom ho preveril boxerský šampión Michal Zátorský.  

V hlavnom zápase večera sa v Bratislave predstaví raper Momo, ktorého bude na opačnej strane ringu čakať bývalý hráč NHL Marcel Hossa. Chýbať nebudú ani raper Erik Tressor, zabávač Bergino, Priscilla Versluis či Flexking. 

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 19:01