Robotické ramená v továrniUnsplash/Simon Kadula
StoryEditor

Robotické rameno v Južnej Kórei zabilo muža. Nevedelo ho odlíšiť od debničiek so zeleninou, rozmliaždilo mu hruď aj tvár

TASR09.11.2023., 16:00h

Robotické rameno v Južnej Kórei usmrtilo muža, pretože ho nedokázalo odlíšiť od debničiek so zeleninou, s ktorými manipulovalo.

Lajkuj Brainee.sk na

Incident sa stal v distribučnom stredisku pre poľnohospodárske výrobky v juhokórejskej provincii Južný Kjongsang. Zamestnanec firmy na výrobu robotov kontroloval fungovanie senzorov robota pred začiatkom skúšobnej prevádzky.

image

Žena dostala revolučnú bionickú ruku. Napája sa priamo na jej kosti, svaly a nervy, úplne jej to zmenilo život

Nie je to prvý prípad

Robotického ramena bolo určené na dvíhanie debničiek so zeleninou a ukladanie na paletu. Podľa všetkého však robot muža identifikoval ako debničku, uviedla polícia.

Robotické rameno pritlačilo muža na pásový dopravník a rozmliaždilo mu hruď a tvár. Previezli ho do nemocnice, kde zraneniam podľahol. V marci utrpel v Južnej Kórei vážne zranenia iný muž, ktorého zachytil robot v továrni na výrobu automobilových dielov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
06. máj 2024 21:45