Adam Britton a jeho pes v čase, keď bol ešte šteniatkoX/Telegraph 247
StoryEditor

Škandál známeho britského zoológa. Vo svojom útulku mučil a sexuálne zneužíval desiatky psov, všetko si natáčal

Miroslav Kamody27.09.2023., 15:30h

Jeho zvrátené a ohavné činy otriasli celou Austráliou. Známy zoológ sa pri páchaní zverstiev ešte aj nakrúcal.

Lajkuj Brainee.sk na

Britský odborník na krokodíly sa priznal k znásilňovaniu šteniatok a týraniu viac ako 40 psov - vrátane svojich domácich miláčikov Ursy a Bolta - vo svojom austrálskom útulku pre zvieratá po tom, čo nalákal majiteľov, aby mu dali do opatery ich milovaných psov. O prípade informoval britský portál Daily Mail.

51-ročný Adam Britton začal páchať trestnú činnosť v roku 2014 a až do svojho zatknutia v apríli 2022 mučil a sexuálne zneužíval viac ako 42 psov, ktoré nazval „sku*venými hračkami“. 

image

Rockovú hviezdu, ktorá chcela zneužiť batoľa, dobodali vo väzení. Mlátiť ho mali šesť hodín

Mal vlastnú mučiareň

Britton, akademik na Univerzite Charlesa Darwina v severnej Austrálii, ktorý kedysi vo svojom dome hostil legendárneho vysielateľa Davida Attenborougha, umučil 39 z týchto psov na smrť. Ženatý zoológ takmer desať rokov sexuálne zneužíval svojich vlastných švajčiarskych ovčiakov, Ursu a Bolta.

Muž sa dokonca natáčal, ako ubližuje bezbranným zvieratám v tom, čo nazval jeho „mučiareň“ – prepravný kontajner vybavený nahrávacím zariadením – a uverejnil chorý materiál na internete. Britton je pritom popredný zoológ, ktorý spolupracoval s BBC a National Geographic na produkcii.

Na Najvyššom súde aktuálne priznal vinu v 47 bodoch obžaloby z týrania zvierat, rovnako tak aj štyroch bodov o zneužívaní detí - vrátane zdieľania materiálov a nútenia zapájať sa do jeho skazených činov. Podľa Daily Mail by mal byť odsúdený neskôr.

Opisy také strašné, že radšej vylúčili verejnosť

Podrobnosti Brittonových zločinov sú také strašné a „groteskné“, že hlavný sudca Michael Grant vyzval verejnosť a bezpečnostný personál, aby opustili súdnu sieň predtým, ako prokurátori ojedinelým krokom načrtli fakty prípadu. 

„Tieto fakty obsahujú materiál, ktorý možno opísať len ako groteskné a zvrátené kruté činy, ktoré sú konfrontačné a znepokojujúce a ktoré podľa môjho názoru môžu spôsobiť nervový šok,“ povedal. Mnohé podrobnosti týkajúce sa Brittonovho previnenia sú tiež príliš hrozné na to, aby boli zverejnené. 

Prokurátori súdu predniesli, že jeho „sadistický sexuálny záujem“ o zvieratá, najmä o psy, pretrváva minimálne od roku 2014. Brittonova manželka Erin, strážkyňa divokej zveri, ktorá sa okrem iného stretla aj s princom Harrym a pomohla mu chytiť krokodíla, si neuvedomovala znepokojujúce fantázie svojho manžela. Aktuálne si údajne už zmenila priezvisko. 

image

Poľskí kňazi si na fare užívali orgie, drogy a viagru. Pozvali si aj prostitúta, ktorý na divokom večierku omdlel

Všetkým sa chválil na internete

Na internete skupoval psov, ktorých sa majitelia museli neochotne vzdať kvôli práci či zdravotným problémom. Ak sa náhodou po čase ozvali, zoológ si vymýšľal príbehy a posielal im staré fotografie. Na internete mal vytvorený účet, cez ktorý komunikoval s „podobne zmýšľajúcimi ľuďmi“ a ďalší, ktorý používal na šírenie obrázkov a záznamov zneužívania.

Jeho účet mal 114 vlákien, kde popisoval, ako si domácich miláčikov zaobstaral, ako ich týral a ako sa zbavoval ich tiel. Taktiež sa chválil počtom obetí. Jedno z videí sa neskôr dostalo k ochranárom a tí kontaktovali políciu, ktorá ho zatkla v apríli 2022. Polícia zaistila desiatky predmetov - od kamier, počítačov, telefónov, pevných diskov či sexuálnych hračiek.

Obvinený bol minulý rok, no súdy jeho meno utajili, aby unikol pozornosti médií, ktoré potom mohli ovplyvniť porotu. Tento rozkaz bol zrušený potom, čo priznal vinu. Rozsudok si vypočuje 13. decembra.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 13:16