Kňazi si užívali párty plnú orgií, drog a viagry. Canva, Wikipedia/bastet78/
StoryEditor

Poľskí kňazi si na fare užívali orgie, drogy a viagru. Pozvali si aj prostitúta, ktorý na divokom večierku omdlel

kh21.09.2023., 09:30h

Sexuálne orgie priamo na fare si usporiadali kňazi v poľskom meste Dąbrowa Górnicza. Škandál, ktorým sa teraz zaoberajú poľské médiá, tým však nekončí. Tamojší duchovní si na akciu pozvali mužského prostitúta, ktorý počas večierka plného drog upadol do bezvedomia.

Lajkuj Brainee.sk na

Cirkevné orgie sa podľa portálu Fakt odohrali v noci na 31. augusta v areáli fary pri bazilike Panny Márie Anjelskej, konkrétne v jednom z tamojších služobných bytov. Večierok zrejme usporiadal miestny vikár, štyridsaťosemročný Tomasz Z., s ďalšími duchovnými, uvádza portál iDnes.cz.

Denník Gazeta Wyborcza však uvádza, že sa zúčastnil aj jeden prostitút. Práve tomu sa počas akcie urobilo zle tak, že nakoniec upadol do bezvedomia. Účastníci akcie si počas večera pomáhali liekmi na potenciu. Či muž skolaboval práve preto, alebo napríklad kvôli konzumácii ďalších drog, však nie je jasné.

Nechceli pustiť zdravotníkov

„Akciu organizovala cirkev a bolo to čisto sexuálne,“ cituje Gazeta zdroj oboznámený so situáciou. Niekto z prítomných nakoniec síce okolo jednej hodiny ráno zavolal záchranku, ale keď prišla, ostatní ju odmietli pustiť dovnútra a oznamovateľa vyhodili z bytu.

Lekári sa nakoniec dostali dovnútra až vďaka privolanej policajnej hliadke. Na podlahe v tej chvíli ležal nahý muž. „Bol v bezvedomí, ale dýchal. Previezli ho do nemocnice v Dąbrowe na pohotovosť,“ uviedol zdroj Faktu s tým, že muž bol neskôr prepustený na vlastnú žiadosť. Ostatným zúčastneným polícia odobrala vzorky krvi na toxikologickú analýzu.

Poľská prokuratúra teraz prípad vyšetruje pre podozrenie z neposkytnutia pomoci človeku v ohrození života. Incidentom sa bude zaoberať aj samotná cirkev. Miestny farár pre médiá uviedol, že o večierku vopred nevedel. Účastníkov tejto „satanskej zábavy“ by podľa svojich slov okamžite vyhodil, sám však vraj nemôže nič robiť.

image

Vatikánske orgie, mafia či agenti. Zmiznutie Emanuely Orlandi je aj po rokoch záhadou

Jediné, čo má v kompetenciách, je nahlásiť to Cirkvi. Tá už zostavila komisiu, ktorá má zásah záchranky a polície v majetku fary prešetriť. Vikár Tomasz Z. sa k orgiám zatiaľ nevyjadril, podľa Faktu je na plánovanej dovolenke.

Katolícka cirkev nielen v Poľsku má za sebou dlhý rad sexuálnych škandálov, najmä pokiaľ ide o zneužívanie neplnoletých kňazmi. V tomto kontexte médiá uviedli, že o zmienení prostitútovi sa vie len to, že je plnoletý.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 18:40