Bývalý frontman britskej kapely Lostprophets Ian Watkins (46) bol v roku 2013 odsúdený za zneužívanie detí na 35 rokov väzenia.Profimedia.cz/
StoryEditor

Rockovú hviezdu, ktorá chcela zneužiť batoľa, dobodali vo väzení. Mlátiť ho mali šesť hodín

sub07.08.2023., 15:00h

Bývalý frontman britskej kapely Lostprophets Ian Watkins (46) bol v roku 2013 odsúdený za zneužívanie detí na 35 rokov väzenia. Počas uplynulého víkendu ho napadli a pobodali spoluväzni. Muž je podľa webu Daily Mirror vo vážnom stave.

Lajkuj Brainee.sk na

Policajti našli pobodaného a zbitého Iana Watkinsa niekoľko hodín po tom, čo ho v sobotu ráno traja spoluväzni v cele držali ako rukojemníka. „Pokiaľ prežije, bude mať veľké šťastie,“ uviedol nemenovaný zdroj webu Daily Mirror. Bývalý rocker utrpel bodné rany a väzenská ostraha ho oslobodila až po šiestich hodinách, počas ktorých ho spoluväzni opakovane fyzicky napádali.

Hovorca väzenskej služby britskej väznice Wakefield uviedol, že polícia incident vyšetruje. „Zatiaľ sa k tomuto prípadu nemôžeme bližšie vyjadriť,“ uviedol pre BBC.

Podľa zdroja webu je Watkins vo veľmi vážnom život ohrozujúcom stave. „Kvôli rastúcemu počtu incidentov, ktorým sú vo väzniciach vystavení, mám obavy o zamestnancov aj väzňov,“ vyjadril sa Dave Todd, podpredseda Asociácie väzenských pracovníkov.

Priznal sa k trinástim prípadom

Ian Watkins sa priznal k zneužitiu detí v trinástich prípadoch, k pokusu o znásilnenie dojčaťa, k nabádaniu k znásilneniu dieťaťa a k výrobe detskej pornografie. Obžaloba speváka označila za priznaného pedofila, píše portál iDnes.cz.

Sudca John Royce označil Watkinsa za manipulatívneho a nebezpečného sexuálneho predátora, ktorý využíval slávu na ukojenie svojej nenásytnej žiadostivosti. Počas svojich činov bol vraj rocker pod vplyvom drog. Počas súdneho konania bolo odhalené okrem iného aj to, že spevákovo heslo, ktorým sa prihlasoval na svoj počítač znelo „I FUK KIDZ“.

Bývalá prostitútka a spevákova občasná priateľka Joanna Majic v minulosti pre denník Daily Mail povedala, že políciu na zvrátené chúťky svojho priateľa upozornila už v roku 2009, keď jej povedal, že chce mať sex s dieťaťom. „Išla som rovno na políciu v Južnom Walese a podala sťažnosť, ale oni ma ignorovali a povedali, že potrebujem dôkazy. Varovala som ich, že tento muž môže byť nebezpečný, ale nebrali ma vážne,“ vyhlásila Majic

Využíval svoju slávu

Sudcovia v roku 2014 zamietli odvolanie, ktorým sa bývalý spevák domáhal skrátenia trestu odňatia slobody. Spoločne s muzikantom boli odsúdené na 14 a 17 rokov aj dve ženy, ktoré rockerovi umožnili, aby zneužil ich dve malé deti. Podľa DPA ide o oddané fanúšičky kapely Lostprophets.

image

Len dvadsaťročný muž zneužíval malých chlapcov. Do svojich osídel ich lákal cez TikTok

Kapela vznikla v roku 1997 av roku 2006 vydala úspešný album Liberation Transmission. Po Watkinsovom zatknutí zvyšní členovia oznámili, že končia a neskôr založili novú skupinu No Devotion.

Portál Idnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.sk

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 03:25