Dvadsaťročný muž sexuálne zneužil piatich neplnoletých chlapcovPČr/
StoryEditor

Len dvadsaťročný muž zneužíval malých chlapcov. Do svojich osídel ich lákal cez TikTok

Antiyoutuber28.06.2023., 12:30h

Internet je plný predátorov, a tak by si rodičia mali dávať veľký pozor na to, čo ich deti na sieťach robia. Nie vždy sú schopní kontrolovať všetko, a tak sa nevinné deti často dostávajú do pazúrov sexuálnych predátorov. Dôkazom je aj prípad zo susedného Česka.

Lajkuj Brainee.sk na

Mužovi za zneužívanie piatich chlapcov hrozí osem rokov. Konkrétne za únos a pohlavné zneužitie. Schôdzky si s chlapcami dohováral cez TikTok, uvádza sa na portáli Antiyoutuber. 

Sexuálnych predátorov bolo a vždy pravdepodobne bude na sieťach veľa. Takmer všetky sociálne siete sa tak snažia zamedziť prístup neplnoletým cez rôzne spôsoby overovania veku. Väčšinou ale ide o opatrenia, ktoré obíde ktokoľvek. Deti tak na sieťach môžu pomerne ľahko, keď pravidlá obídu, naraziť aj na sexuálnych predátorov. 

Hľadal chlapcov so záľubou vo vlakoch

Jeden taký si s nimi písal cez platformu TikTok. Spoločná téma mala byť o vlakoch. Nešlo ale o len tak hocijakú a nevinnú konverzáciu. S niektorými si mal dať zraz na vlakovej stanici a následne sa s nimi voziť po republike. Až piatich z nich mal dokonca zneužiť. Teraz mu za jeho činy hrozí osem rokov za mrežami.

Pedofilný mladík si svoje obete vyhľadával na platforme TikTok. S neplnoletými chlapcami nadväzoval kontakt na základe vlakov. Prezentoval sa pravdepodobne ako ich milovník a hľadal chlapcov s rovnakým koníčkom. Začal si následne s nimi písať a s niektorými sa dokonca dohodol aj na osobnom stretnutí. „Využíval sociálnu sieť TikTok na nadviazanie kontaktu s chlapcami, u ktorých si bol dobre vedomý toho, že sú neplnoletí. Spoločné konverzácie cez sociálne siete a časté telefonáty s chlapcami vyústili aj v osobné stretnutie. Kontakty s nimi často nadväzoval cez záľubu k vlakom,“ uviedla hovorkyňa polície Barbora Schneeweissová. 

Stretnutie si nedohodli nikde inde, než na vlakovej stanici, odkiaľ sa vydali na spoločný výlet vlakom do rôznych kútov republiky. Išlo o chlapcov z rôznych krajov, ako napríklad z Prahy, Stredočeského, Ústeckého, Plzeňského či Jihomoravského kraja. Až piatich z nich mal dokonca aj sexuálne zneužiť. „Niekoľko jeho stretnutí s piatimi chlapcami skončilo pohlavným stykom,“ hovorí Schneeweissová. 

image

Dvadsaťročný muž zneužíval neplnoletých chlapcov

PČr/

Žiadala aj intímne fotografie

Tento mladík je presná ukážka klasického internetového predátora. Jeho záľuba v chlapcoch je zrejmý aj z toho, že od nich mal vyžadovať nahé fotografie. „Chlapcom, s ktorými bol dlhodobo v kontakte, zakazoval priateľstvo s dievčatami a požadoval aj zablokovanie všetkých priateľov na sociálnych sieťach. Od všetkých tiež požadoval poslanie ich intímnych fotografií a neskôr sa vyhrážal zverejnením,“ hovorí Schneeweissová. 

Vek chlapcov sa má pohybovať od desať do trinásť rokov, čoho si vraj bol mladík dobre vedomý. Podľa kriminalistov mal komunikovať až s jedenástimi chlapcami. V obore predátorstva to nie je žiadny nováčik. Už predtým mal byť za niečo podobné odsúdený. Polícia sa snažila všemožne zistiť identitu všetkých chlapcov, aby sa s nimi mohla spojiť a vypočuť ich. V spolupráci s rôznymi krajskými riaditeľstvami sa im to podarilo. Po zistení všemožných informácií a dôkazov bolo na mladíka zahajané trestné stíhaní. 

Hrozí mu osem rokov

Obvinenia, ktoré sú proti nemu uznesené, sú pomerne rozsiahle. „Následne zahájili trestné stíhanie dvadsaťročného muža, ktorého obvinili z niekoľkých závažných trestných činov, konkrétne z pohlavného zneužitia, zneužitia dieťaťa k výrobe pornografie, vydierania, nadväzovania nedovolených kontaktov s dieťaťom, ohrozovania výchovy dieťaťa, nebezpečného vyhrážania a únosu dieťaťa a osoby postihnutej duševnou chorobou,“ hovorí Shneeweissová. Momentálne mu za všetky jeho prehrešky hrozí až osemročný trest v podobe odňatia slobody. Dvadsaťročný muž sa momentálne nachádza vo vyšetrovacej väzbe. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 05:42