Žena začala milióny hneď míňaťUnsplash/freestocks
StoryEditor

Študentke na účet banka omylom poslala tri milióny. Namiesto ohlásenia začala bezhlavo míňať

Miroslav Kamody21.09.2023., 08:00h

Znie to ako splnený sen, no následky sú zvyčajne omnoho horšie, ako človek čaká.

Lajkuj Brainee.sk na

Čo by si robil, keby ti na účte pristane niekoľko miliónov? Aj tebe pravdepodobne hneď napadne, že si si kúpil vysnené veci, dom či auto. To všetko bez toho, aby si musel pohnúť prstom či pracovať. Portál LadBible však pripomína, že je to najhoršia možnosť, ktorú si môžeš vybrať. 

Svoje by o tom mohla povedať 21-ročná Christine Jiaxin Lee, ktorá bola v roku 2016 zatknutá na letisku v Sydney a už na ďalší deň stála pred súdom. Dôvod? Obvinenie z podvodu po tom, ako sa vybrala na nákupy s tromi miliónmi dolárov, ktoré jej nepatrili a banka ich na jej účet poslala omylom.

image

Muž vyhral v lotérii tri milióny eur. Namiesto luxusného života investoval do veľkovýroby kryštalického metamfetamínu

Začala míňať

Mladej žene nepomohol ani fakt, že sa pokúšala nastúpiť na lietadlo do Malajzie pomocou núdzového pasu. Peniaze sa „zatúlali” cez cez kontokorentný úver, ktorý bol omylom priradený k sporiacemu účtu.

Mladá študentka, ktorá mala nastúpiť do štvrtého ročníka vysokoškolského štúdia, sa namiesto ohlásenia rozhodla milióny začať utrácať na luxusný tovar. Výsledkom bolo, že okrem obvinenia zo získania finančnej výhody podvodom bola obvinená aj z vedomého nakladania s príjmami z trestnej činnosti.

image

Žena začala milióny hneď míňať

Unsplash

Vždy najprv kontaktuj banku

Podľa sudkyne však bolo druhé obvinenie ťažké dokázať. „Nie sú to príjmy z trestnej činnosti, sú to peniaze, o ktorých všetci snívame,” uviedla sudkyňa. Lee bola nakoniec prepustená na kauciu, odobrali jej pas a dvakrát denne sa musela hlásiť na polícii. Podľa BBC však austrálski prokurátori nakoniec obvinenia bez udania dôvodu stiahli.

„Porozprávajte sa so svojou finančnou inštitúciou, nechajte vec napraviť, ak podľahnete pokušeniu míňať peniaze iných ľudí, možno sa dopúšťate trestných činov. A môže byť otázkou času, kedy vám polícia zaklope na dvere,” povedal detektív mestskej polície v Sydney Sean Heaney.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 23:19