DrogyArchív
StoryEditor

Muž vyhral v lotérii tri milióny eur. Namiesto luxusného života investoval do veľkovýroby kryštalického metamfetamínu

Miroslav Kamody05.08.2023., 10:00h

Nie každému prinesie výhra v lotérii šťastnejší život. Tento muž by o tom rozhodne vedel povedať svoje.

Lajkuj Brainee.sk na

Čo by si robil, keby si vyhral jackpot v lotérii? Niekto by splatil dlhy, iní by zase odišli do teplých krajín a ďalší by si zase postavili honosné vily. Ako informuje portál LadBible, muž z amerického štátu Georgia sa rozhodol pre netradičnejšiu investíciu.

Ronnie Music Jr. vyhral na stieracom žrebe v lotérii vo februári 2015 úctyhodné tri milióny dolárov (2,73 milióna eur). Namiesto vyššie spomenutých investícií sa však rozhodol investovať. Nie však do majetku.

image

5-ročný chlapec zastrelil svojho 18-mesačného brata. Malý strelec mal v krvi kokaín, batoľa pozitívny test na marihuanu

Investoval do drog

Music použil niektoré z jeho výhier v lotérii na pomoc skupine obchodníkov s drogami, ktorá vedie zo štátnej väznice Calhoun v Georgii a ktorá obchoduje s pervitínom vo viacerých štátoch.

V septembri 2015 bolo zatknutých niekoľko Musicových sprisahancov, ktorí sa pokúsili predať viac ako 4,5 kilogramu pervitínu, ktoré údajne dodávala Musicova spoločnosť. Aj napriek tomu tento lotériový milionár pokračoval v riskantných obchodoch. 

„Pán Music sledoval transakciu a krach, ale nezastavil sa v obchodovaní s drogami,” uviedla vláda v súdnom dokumente. Nakoniec muža s pomocou informátora zatkli o mesiac neskôr. Pri sebe mal 22-tisíc dolárov (20-tisíc eur) v hotovosti a necelé dva kilogramy pervitínu.

Zbrane a metamfetamín

Pri prehliadke jeho domu a pracoviska našli úrady 11 strelných zbraní „vrátane útočných zbraní, zakázanej odrezanej brokovnice a ukradnutého revolvera“. Webová stránka amerického prokurátora uvádza: „Ako odsúdený zločinec mal Music zakázané vlastniť strelné zbrane.”

Music sa nakoniec priznal k „sprisahaniu pri obchodovaní s veľkým množstvom metamfetamínu a k zločinu pri držbe strelných zbraní“. Dňa 3. apríla 2017 bol vtedy 46-ročný muž odsúdený na 21 rokov federálneho väzenia.

Ničil životy

Hlavná sudkyňa amerického okresu Lisa Godby Woodová, ktorá ho súdila, povedala: „Dostali ste neočakávanú výhru, akú v tomto svete dostane len málokto. Nikto nikdy nevyhodil výhry v lotérii nebezpečnejším a deštruktívnejším spôsobom ako vy.”

image

Veľký problém pre políciu. Vynašli drogy, ktoré sa aktivujú až vo vnútri tela, muži zákona si s tým nevedia dať rady

Zastupujúci americký právnik Jim Durham uviedol: „Tento prípad získal veľkú pozornosť, pretože pán Music sa rozhodol investovať nerozumne a kúpiť pervitín za výhry v lotérii. Pravda je taká, že pán Music je dravec, ktorý ničí životy tým, že šíri jed a strach.”

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
06. máj 2024 18:12