Tehotná Ruska nenastúpila do služby, pôjde do väzeniaUnsplash/Janko Ferlič, TASR/AP Photo
StoryEditor

Rusi idú sami proti sebe. Tehotnú vojačku odsúdili na šesťročné väzenie, lebo nenastúpila do služby

TASR19.09.2023., 11:30h

Tehotnú ruskú vojačku odsúdili na šesťročné väzenie za to, že nenastúpila do služby. TASR o tom informuje podľa agentúry DPA citujúcej z pondelňajších správ ruských médií.

Lajkuj Brainee.sk na

Vojenský súd v meste Vladikavkaz na juhozápade Ruska pritom nevzal do úvahy lekársku správu vypracovanú v rámci jej vojenskej jednotky, ktorá odporúčala ženino dočasné oslobodenie od výkonu služby. Vzhľadom na to, že vojačka nedala v armáde výpoveď, musela byť podľa súdu posudzovaná ako dezertérka.

image

Tradičný kalendár s Putinom je na smiech. Verzia pre rok 2024 nemá skoro žiadne nové fotky, je vraj ukážkou úpadku diktátora

Obhajoba uviedla, že sa voči verdiktu odvolá. Odsúdená desiatnička je profesionálnou vojačkou od roku 2016 a má už jedno päťročné dieťa, uvádzajú ruské médiá odvolávajúce sa na informácie, ktoré zazneli na súde.

Počkajú, kým budú deti staršie

Súd jej odročil výkon trestu až na rok 2032, v ktorom už budú jej deti staršie. Rusko vedie na Ukrajine vojnu už takmer 19 mesiacov, počas ktorých utrpelo značné vojenské straty.

image

Ruskí vojaci

Reuters

Moskva vlani v septembri vyhlásila čiastočnú mobilizáciu, v rámci ktorej povolala do služby vyše 300-tisíc vojakov a bývalých brancov. Desaťtisíce Rusov v tom čase z vlasti utiekli, aby sa vojne vyhli.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 20:48