Fotka Vladimira Putina zo staršieho kalendáraFacebook/Decker Conley/
StoryEditor

Tradičný kalendár s Putinom je na smiech. Verzia pre rok 2024 nemá skoro žiadne nové fotky, je vraj ukážkou úpadku diktátora

Miroslav Kamody07.09.2023., 12:00h

Putinov nový kalendár je omnoho skromnejší ako po minulé roky. Dôvody si môže domyslieť každý z nás.

Lajkuj Brainee.sk na

Spomínaš si na všetky bizarné (neupravené) fotky s Vladimirom Putinom, ktoré kolovali v minulosti internetom? S veľkou pravdepodobnosťou bola značná časť z nich súčasťou propagandistického kalendára, ktorý sa každoročne v Rusku predáva. 

Ako informuje portál Metro, pre novú verziu kalendára pre rok 2024, si ruský líder tentokrát nechal oblečené tričko. Ide o reakciu na fotografie z roku 2021, na ktorých jazdí na koni hore bez. Časy, kedy pri pohľade na polonahého Putina horeli lýtka aj babkám uprostred mrazov na Sibíri, sú však zrejme definitívne preč.

image

Bomby v mobiloch či otrávený koňak. Kyjev má tajnú eskadru smrti, ktorá likviduje Rusov

Citáty a úsmevy 

Zdá sa totiž, že tohtoročnému vydaniu, ktoré sa čoskoro dostane do predaja, chýba zjavné mačo-vystupovanie, aj keď ruský prezident sa stále pokúša predviesť svoju fyzickú zdatnosť. Okrem fotografií nechýbajú v kalendári, ktorý vydáva médium Komsomolskaja Pravda, ani najinšpiratívnejšie citáty diktátora.

Letmý pohľad od januára do decembra odhaľuje rôzne obrázky: Putin s čiernym pásom predvádza pohyby džuda, pózuje s triedou mladých ľudí praktizujúcich bojové umenia, kráča pred bojovým lietadlom či sa prechádza lesnou krajinou.

image

Putinov kalendár na rok 2024

shop.kp.ru

Kalendár bol predstavený minulý týždeň na Medzinárodnom knižnom veľtrhu v Moskve, informovali miestne médiá na Telegrame. Citáty vytvárajú portrét muža, ktorý má absolútnu moc nad Ruskom už štvrťstoročie a zostáva neporazený – napriek pokusom o prevrat zo strany Wagnerovej skupiny a neúspechom v prvej línii na Ukrajine.

Blížiace sa voľby

Fotografiu v tradičnej bielej uniforme (gi) pre džudistov sprevádzajú jeho slová: „Nevieme stáť s rozkročenými nohami, stojíme pevne na nohách a pevne hľadíme do budúcnosti.” Zatiaľ nie je jasné, či ide o oficiálny kremeľský kalendár Putina, alebo o nezávislé vydanie predávané vydavateľom.

image

Užitoční idioti slovenskej politiky. Pripomeňte si, aké vyjadrenia mali tesne pred ruskou inváziou Fico, Blaha či Danko

Prichádza však pred rokom, v ktorom sa očakáva, že sa v Rusku uskutočnia prezidentské voľby, čím sa položia základy pre vodcovu propagandistickú kampaň. Rusi zamieria do volebných miestností v marci 2024 a podľa Dmitrija Peskova, Putinovho hovorcu, bude prezident znovuzvolený s viac ako 90 percentami hlasov. Ako sa to podarí, keď má len 77-percentnú podporu v krajine, zostáva k rukách šikovných propagandistov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
12. máj 2024 17:14