Vladimir PutinReuters/Sputnik
StoryEditor

Putin je čoraz paranoidnejší. Ešte aj práčka v jeho rezidencii má vlastného bodyguarda, prezradil bývalý ruský agent

Miroslav Kamody14.09.2023., 13:00h

Vladimir Putin čisté svedomie rozhodne nemá. Bojí sa, že ho chce niekto zabiť. A preto robí kroky, ktoré ho čoraz viac uzatvárajú pred svetom.

Lajkuj Brainee.sk na

Ruský prezident Vladimir Putin je taký paranoidný z toho, že bude zavraždený, že dokonca odmieta dovoliť komukoľvek okrem jedného bodyguarda používať práčky vo svojom sídle, tvrdí bývalý bezpečnostný dôstojník. Informoval o tom britský portál The Sun.

Vitalij Brižatij, ktorý v minulosti pracoval ako psovod pre ruskú Federálnu službu ochrany, povedal, že Putin od invázie na Ukrajinu posilnil bezpečnosť v Olivye - jednom z jeho tajných palácov na Kryme. Tvrdil tiež, že počet strážnych psov v okolí paláca sa za 18 mesiacov od invázie strojnásobil.

image

Vladimir Putin: Invázia do Československa bola chyba. O vojne na Ukrajine mlčí

Klame už aj vlastných agentov

Brižatij, ktorý teraz žije v Ekvádore po tom, čo odišiel zo služby, vystúpil na ruskej televíznej stanici Dožď, kde tvrdil, že Putin úplne neverí už ani vlastným bezpečnostným pracovníkom a pravidelne im poskytuje nepravdivé informácie o svojich plánoch.

„Ľuďom bolo povedané, že odpočíva na chate a všetci tam pobehujú a strážia, ale mohol by byť úplne na inom mieste,” povedal. „Takto sa ten muž bojí o svoj život. Dokonca aj na pozícii operátora práčky musel byť dôstojník.”

image

Vladimir Putin

Reuters/Sputnik

Brižatij prezradil, že Putin zašiel dokonca tak ďaleko, že zamestnal ozbrojených potápačov, ktorí majú za úlohu prehľadávať vody jeho súkromných pláží a hľadať potenciálne hrozby. Pri zdieľaní ďalších podrobností o paláci povedal, že je to niečo ako „mini-mesto“ a že z bezpečnostných dôvodov majú civilní dodávatelia väčšinou zakázaný vstup.

Má tam všetko

„Je to fantastické miesto. Sú tu fitness haly, fontány, krásne parky, čajovne či grilovacie zóny.” Podľa zbehnutého bezpečnostného dôstojníka vlastnia nehnuteľnosti v blízkosti bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev a šéf ruskej bezpečnostnej služby FSB Alexander Bortnikov.

image

Tradičný kalendár s Putinom je na smiech. Verzia pre rok 2024 nemá skoro žiadne nové fotky, je vraj ukážkou úpadku diktátora

V apríli zdieľal podobné pocity o Putinovej paranoji aj ďalší bývalý bezpečnostný dôstojník Gleb Karakulov, ktorý pôsobil ako kapitán vo Federálnej ochrannej službe (FSO). „Náš prezident stratil kontakt so svetom,“ povedal. „Posledných pár rokov žije v informačnej kukle a väčšinu času trávi vo svojich rezidenciách, ktoré médiá veľmi vhodne nazývajú bunkre.“

„Má patologický strach o svoj život. Obklopuje sa nepreniknuteľnou bariérou karantény a informačného vákua. Váži si len svoj vlastný život a životy svojej rodiny a priateľov. Uzavrel sa pred svetom. Jeho pohľad na realitu je skreslený,“ dodal.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 16:23