Elon MuskReuters/Gonzalo Fuentes
StoryEditor

Chce Musk dobehnúť Borisa Kollára? Ich deti by si už mohli zahrať futbalový zápas, jeho jedenáste dieťa sa volá Techno Mechanicus

Miroslav Kamody11.09.2023., 13:00h

Elon Musk (52) je jedenásťnásobným otcom. Generálny riaditeľ spoločností SpaceX, Tesla a X dal chlapcovi rovnako ako synovi X Æ A-Xii a dcére menom Exa Dark Sideræl, ktoré má miliardár aj s kanadskou speváčkou Grimes (35), opäť veľmi netradičné meno.

Lajkuj Brainee.sk na

Elon Musk a hudobníčka Grimes, vlastným menom Claire Elise Boucherová, pomenovali chlapčeka Techno Mechanicus, hovoria mu vraj ale len Tau. Rodičom sa podarilo narodenie ich druhého spoločného syna utajiť. Verejnosť sa tak o chlapcovi dozvedá až teraz, krátko predtým, čo má 12. septembra vyjsť nová Muskova knižná biografia, ktorej autorom je Walter Isaason

Musk potvrdil narodenie dieťaťa aj na svojej sieti X (predtým Twitter). „Tau Techno Mechanicus, Circumference/Diameter,“ napísal miliardár v sobotu v odpovedi na jednu z otázok sledujúcich ohľadom syna, píše portál iDnes.

image

Nie každý otec je dobrý otec. Elon Musk o svojej transgender dcére povedal, že je komunistka s vymytým mozgom

Nekomunikujú spolu

Prekvapivá správa o príchode ďalšieho Muskovho dieťaťa na svet prišla len krátko po tom, čo Grimes prosila v teraz už zmazanom príspevku na sociálnych sieťach, aby „smela vidieť svojho syna“.

„Povedzte Shivon Zilisovej (matka dvojčiat Elona Muska, ktorá sa narodila koncom roka 2021, pozn. red.), aby si ma odblokovala a povedzte Elonovi, nech ma nechá vidieť môjho syna, alebo nech odpovie môjmu právnikovi,“ napísala speváčka po tom, čo Zilisová zdieľala na sieti X teraz už zmazané spoločné foto jej detí, na ktorom bol s nimi aj syn Grimes a Muska menom X Æ A-Xii.

image

Obálka knihy Elon Musk od Waltera Isaacsona

TASR/Simon & Schuster

„Elon naozaj chce, aby chytrí ľudia mali deti,“ uviedla v novej knihe Zilisová, manažérka spoločnosti Neuralink. Elon Musk má celkom jedenásť detí s tromi rôznymi ženami. Ďalší synovia sa volajú Griffin, Xavier, Kai, Saxon a Damian. Posledného menovaného prezývajú rodičia X.

Jedno dieťa zomrelo

Syn Nevada, ktorý sa narodil v roku 2000 zomrel na syndróm náhleho úmrtia dojčiat v desiatich týždňoch. Mená a pohlavia dvojčiat narodených predvlani nie sú známe. Miliardár a speváčka spolu začali chodiť v roku 2018, ale Musk sa o Grimes začal zaujímať už tri roky predtým, ako videl jej hudobný videoklip Flesh Without Blood.

image

Nevieš čo s peniazmi? Postav si mesto. Títo multimiliardári na čele s Elonom Muskom si chcú postaviť vlastné utópie

Koncom roku 2021 partneri oznámili, že spoločne nežijú. „Sme napoly rozídení, ale stále sa milujeme. Často sa vídame a máme sa skvele,“ citoval Elona Muska web Page Six. „Väčšina mojej práce vo SpaceX a Tesle vyžaduje, aby som bol primárne v Texase alebo cestoval do zahraničia a jej práca bola primárne v LA,“ vysvetlil vtedy podnikateľ.

„Vídame sa priebežne stále, ale každý máme svoj život. Nečakám, že to ostatní ľudia pochopia,“ povedala v rozhovore pre Vanity Fair Grimes s tým, že s Muskom plánujú aj tak ďalších spoločných potomkov. Vždy vraj chceli aspoň tri alebo štyri deti.

image

Elon Musk

Reuters/Tingshu Wang

Komplikované vzťahy

Elon Musk bol v minulosti ženatý s kanadskou spisovateľkou Justine Wilsonovou, ktorá bola jeho láskou na univerzite as ktorou má päť synov. Neskôr sa dvakrát oženil a dvakrát rozviedol s anglickou herečkou Talulah Rileyovou. Hovorilo sa aj o jeho vzťahu s herečkou Amber Heardovou.e

Miliardár nedávno šokoval svojim vyjadrením o transgender dcére Vivian (19). Nazval ju komunistkou s vymytým mozgom, ktorá si myslí, že všetci bohatí sú zlí. Uviedol to v už spomínanej novej biografii s tým, že roztržku so svojim potomkom považuje za najbolestivejší okamih od smrti svojho prvorodeného dieťaťa.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 21:04