Elon MuskReuters
StoryEditor

Nie každý otec je dobrý otec. Elon Musk o svojej transgender dcére povedal, že je komunistka s vymytým mozgom

iDnes.cz02.09.2023., 11:00h

Miliardár Elon Musk (52) nazval svoju transgender dcéru Vivian (19) komunistkou, ktorá si myslí, že všetci bohatí sú zlí. Uviedol to v novej biografii Waltera Isaacsona s tým, že roztržku so svojim potomkom považuje za najbolestivejší okamih od smrti svojho prvorodeného dieťaťa.

Lajkuj Brainee.sk na

Potomok Elona Muska, ktorý sa narodil ako chlapec Xavier Alexander Musk, si vlani nechal oficiálne zmeniť pohlavie aj meno. Teraz je z neho Vivian Jenna Wilsonová, ktorá vo svojej žiadosti o zmenu mena tiež uviedla, že žiadnym spôsobom nechce byť spájaná so svojím otcom, píše portál iDnes.

V úryvku z knihy Waltera Isaacsona o Muskovi, ktorý zverejnil Wall Street Journal, novinár napísal, že Muskova roztržka s Vivian ho bolela viac než čokoľvek v jeho živote od smrti jeho prvorodeného syna Nevadu, ktorý zomrel na syndróm náhleho úmrtia dojčaťa, keď mal desať týždňov.

image

Rýchly koniec? Podľa Marka Zuckerberga sa jeho súboj s Elonom Muskom pravdepodobne konať nebude

S tranzíciou problém nemal

Keď sa miliardár prvýkrát dozvedel o tranziícii svojho syna Xaviera, bral to vraj celkom normálne. Veci sa však zmenili, keď už Vivian začala vyjadrovať extrémne marxistické názory a vyhlásila, že má v úmysle prerušiť všetky väzby. „Prekročila socializmus a stala sa plnohodnotnou komunistkou a myslí si, že každý boháč je zlý,“ povedal Elon Musk Isaacsonovi.

Musk vinu čiastočne zvalil na súkromnú strednú školu Crossroads v Santa Monice, kde je ročné školné v prepočte vyše 40-tisíc eur. Podľa miliardára tam jeho dieťaťu vymyli mozog.

Medzi absolventmi školy, ktorá bola založená v roku 1971, patria napríklad herečky Zooey Deschanelová, Kate Hudsonová, Gwyneth Paltrowová, herci Jonah Hill, Jack Black alebo syn Meg Ryanovej a Dennisa Quaida Jack Quaid, ktorý je vychádzajúcou hollywoodskou hviezdou.

image

Elon Musk

Reuters/Gonzalo Fuentes

Kvôli nej údajne kúpil Twitter

„Veríme, že jedinečnosť detí sa odhaľuje v ich samotnej existencii a že je zodpovednosťou školy podporovať ich vrodený zmysel pre tajomstvo a radosť zo života,“ uvádza vedenie školy svoju filozofiu.

Práve nezhody s Vivian sú údajne zodpovedné aj za miliardárov odpor k woke ideológii, ktorú považuje za hrozbu pre ľudskú civilizáciu a vraj ho motivovala k tomu, aby vlani kúpil Twitter, teraz X, za 42 miliárd dolárov.

image

Nevieš čo s peniazmi? Postav si mesto. Títo multimiliardári na čele s Elonom Muskom si chcú postaviť vlastné utópie

„Kým nebude zastavený vírus woke myslenia, ktorý je zásadne proti vede, proti zásluhám a proti ľuďom všeobecne, civilizácia sa nikdy nestane multiplanetárnou,“ povedal Musk.

Deväť potomkov

Elon Musk má celkom deväť žijúcich detí. Z manželstva s kanadskou spisovateľkou Justine Wilsonovou, ktorá bola jeho láskou na univerzite, má päť synov: dvojčatá Xaviera (teraz Vivian) a Griffina a trojčatá Damiana, Saxona a Kaie. Prvý Muskov syn Nevada zomrel v roku 2002.

image

Vivian Jenna Wilsonová

Profimedia

Po rozvode s Wilsonovou sa miliardár dvakrát oženil a dvakrát rozviedol s anglickou herečkou Talulah Riley. S kanadskou umelkyňou Grimes, ktorej občianske meno je Claire Elise Boucherová má Musk syna X Æ A-12, ktorému museli neskôr nechať oficiálne upraviť meno na X Æ A-Xii.

Majú spolu tiež prvú Muskovu dcéru, dievčatko menom Exa Dark Sideræl. Partneri sa rozišli na jeseň roku 2021. S výkonnou riaditeľkou spoločnosti Neuralink Shivon Zilisovou má Elon Musk ešte dvojčatá, ktoré sa narodili v novembri 2021. Ich mená zatiaľ nezverejnili.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 19:49