Užitoční idioti slovenskej politikyTASR, Brainee x Canva
StoryEditor

Užitoční idioti slovenskej politiky. Pripomeňte si, aké vyjadrenia mali tesne pred ruskou inváziou Fico, Blaha či Danko

Miroslav Kamody24.02.2024., 09:30h

Hodiny pred útokom, keď ruská armáda stála na hraniciach Ukrajiny, viacerí slovenskí politici stále tvrdohlavo tvrdili svoje. A potom stíchli tak, ako nikdy predtým. Pripomeň si s nami, o koho išlo.

Lajkuj Brainee.sk na

24. február 2022 sa navždy zapíše do histórie ako deň začatia ruskej invázie na Ukrajinu. Pôvodne však svetové spravodajské služby tvrdili, že vojna sa začne o pár dní skôr - 16. februára.

image

Zničené tanky, vojaci pobehujúci v panike a telá rozhádzané po zemi. Rusko utŕžilo jednu z najväčších porážok od začiatku vojny

Mnohí podporovatelia Putinovho režimu tak sa tak pred rokom vo veľkom vyjadrovali k tomu, aký je svet hlúpy, keď si myslí, že Rusko by mohlo napadnúť Ukrajinu.

Kto je to užitočný idiot?

Ide o pojem politického žargónu používaný pre ľudí vnímaných ako propagandistov vo veciach, ktorých cieľov si nie sú plne vedomí a sú cynicky využívaní ostatnými na šírenie propagandy, o ktorej účele nemajú povedomie. (BBC)

 

Keď však invázia skutočne začala a po celej Ukrajine sa rozozvučali sirény, na slovenskej konšpiračnej scéne nastalo najväčšie ticho v histórii. Keďže dôležité veci si treba pripomínať, pripravili sme si pre teba zoznam vyjadrení slovenských politikov, ktorí ešte desiatky hodín pred dopadom prvej rakety na ukrajinské územe tvrdohlavo bránili Vladimira Putina. 

image

Urazená Miss Ruska očividne zabudla na vojnu. Reprezentantky viacerých krajín na čele s Ukrajinou sa s ňou odmietli baviť

Výroky boli zozbierané v statuse na Facebooku, odkiaľ sa následne vo veľkom šírili sociálnou sieťou. Všetky nájdeš v galérii nižšie:

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 02:59