Kazma si pre víťaza nachystal rovný milión dolárovMAFRA/Anna Boháčová
StoryEditor

Cudzinec sa kovovou tyčou dobýval ku Kazmovmu miliónovému pokladu v Prahe. Zasiahnuť musela ochranka aj polícia

iDnes.cz31.08.2023., 14:30h

Vo štvrtok ráno sa mladý cudzinec pokúsil vykradnúť trezor umiestnený na pražskom Výstavisku. Ten tu stojí v rámci Kazmovho projektu Onemanshow: The Movie a nachádza sa v ňom milión dolárov v hotovosti. Neustále ho stráži ochranka, ktorá tiež výtržníka zadržala. V súčasnosti rieši prípad miestne oddelenie polície.

Lajkuj Brainee.sk na

Hovorca pražskej polície Richard Hrdina uviedol, že išlo o dvadsaťtriročného cudzinca, ktorý sa okolo 7. hodiny snažil poškodiť trezor tým, že do čítacieho zariadenia niekoľkokrát udrel kovovou tyčou, píše portál iDnes.

Prípad už rieši polícia

Muža na mieste zadržala prítomná ochranka, ktorá ho odovzdala polícii. „Prípad rieši miestne oddelenie, ktoré zisťuje podrobnosti,” doplnil hovorca.

Trezor stojaci na Výstavisku je súčasťou projektu Kamila Bartošku Onemanshow: The Movie. Kazma doň ukryl jeden milión amerických dolárov pre víťaza súťaže z jeho nového filmu.

Miliónová odmena

Kto sa chce honby za Kazmovým pokladom zúčastniť, musí si zaobstarať vstupenku na film, ku ktorej sa dostáva unikátna hracia karta. Jedna taká karta dokáže otvoriť práve trezor na pražskom Výstavisku. Prípadne môže k získaniu výhry pomôcť vylúštenie šifry, ktorá je na betónovom monumente pri Lysej nad Labem. Nápovedy nájde divák vo filme.

Film prvý deň videlo 130-tisíc divákov. Ten je teraz jedným z najúspešnejších filmov, ktorý bol premietaný v českých kinách. Trezor je na Výstavisku strážený ochrankou a kamerami, ktoré sú súčasťou živého vysielania.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 22:27