Kadyrov má údajne vážne zdravotné problémy.Profimedia.cz/
StoryEditor

Dobehla Putinovho mäsiara karma? Kadyrov má údajne vážne zdravotné problémy, rozlúčkovým videom to naznačil jeho syn

iDnes.czČTK04.07.2023., 12:00h

Viaceré ukrajinské médiá informujú o špekuláciách, že čečenský autoritatívny vodca Ramzan Kadyrov, ktorého milície sa zúčastňujú ruskej invázie na Ukrajinu, je vo vážnom zdravotnom stave.

Lajkuj Brainee.sk na

Podobné správy o Kadyrovovom stave sa šírili už v marci tohto roku. Tentokrát sa čečenskému vodcovi údajne zhoršili jeho problémy s pečeňou a obličkami a už niekoľko dní ho nikto nevidel.

Špekulácie o zlom zdravotnom stave Kadyrova sa podľa Unian objavili na niekoľkých telegramových účtoch. Jeden z týchto kanálov poukázal na príspevok Kadyrovovho syna Adama na sociálnych sieťach, v ktorom syn prosí „Najvyššieho“ o ochranu otca.

Čečenský opozičný predstaviteľ, známy pod pseudonymom Abu Saddam Šišani, potom na telegrame uviedol, že podľa niektorých informácií je Kadyrov už „na pokraji smrti“ a že už mu nezaberá dialýza.

Snaží sa vyvrátiť špekulácie

Rovnaký predstaviteľ neskôr upresnil, že Kadyrov síce zverejnil živý videoprenos, aby dokázal, že je živý a nič mu nie je, ale ako môžeme na videu vidieť, nepôsobí príliš zdravo.

Kadyrov vyvracal špekulácie o svojom zlom zdravotnom stave už v marci. Čečenský líder vtedy uviedol, že neznámy predmet, ktorý má na prste aj v novom videu a ktorý vzbudil pozornosť, je v skutočnosti elektronické počítadlo modlitieb. Samozrejme, je potrebné podotknúť, že ide len o špekulácie a žiadne správy o zdraví Ramzana Kadyrova zatiaľ neboli potvrdené.

Portál Idnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.sk

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. máj 2024 19:02