Miesto otrasného činuTASR/AP/Guyana‘s Department of Public Information
StoryEditor

Učiteľ zobral 15-ročnému dievčaťu mobil, tá v záchvate hnevu podpálila internát. Zabila 18 spolužiakov a päťročného chlapca

Miroslav Kamody31.05.2023., 17:00h

Jeden zabavený mobil spustil katastrofu, ktorú si nikto nedokáže predstaviť. Tínedžerka v amoku podpálila internát so svojimi spolužiakmi aj malým dieťaťom.

Lajkuj Brainee.sk na

15-ročné dievča obvinili z podpálenia školského internátu v juhoamerickom štáte Guyana, pri ktorom zahynulo 18 spolužiakov a päťročný chlapec. Na prípad upozornil portál toofab.

image

Najhlúpejší nápad armády USA. Počas 2. svetovej vojny vytvorili netopierie bomby, namiesto Japoncov podpálili samých seba

Tínedžerku v pondelok obvinili z 19 vrážd. Súd ju bude súdiť ako dospelú, rozhodol podľa agentúry Associated Press súd neďaleko hlavného mesta Georgetown. Polícia tvrdí, že dievča 21. mája úmyselne podpálilo strednú školu v Mahdii ako za to, že jej jeden z predstaviteľov školy zabavil mobilný telefón.

image

Miesto otrasného činu

TASR/AP/Guyana‘s Department of Public Information

Hrozí jej doživotie

Pred súd by sa mala postaviť už 5. júla a pokiaľ ju uznajú vinnou, tínedžerke hrozí až doživotný trest. Podľa miestnych úradov požiar v škole začal krátko pred polnocou. Okrem 19 mŕtvych utrpeli zranenia desiatky detí. Jedna obeť bola letecky prevezená do nemocnice v New Yorku na špeciálne ošetrenie.

Polícia tvrdí, že všetkých päť dverí v spálenej budove bolo zvnútra zamknutých. Správca internátu vraj preventívne zamkol všetky dvere, aby zabránil študentkám vo veku od 12 do 18 rokov tajne odísť za dospelými mužmi do neďalekého banského mesta.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 03:20