Clovis HungTwitter/LISTÍN DIARIO
StoryEditor

12-ročný génius všetkým vytrel zrak. Práve dokončil vysokú školu, naraz získal až päť titulov

Miroslav Kamody30.05.2023., 11:00h

Zatiaľ čo ty si sa v jeho veku ešte stále hral s hračkami, on odchádza z vysokej školy s piatimi titulmi.

Lajkuj Brainee.sk na

Možno aj ty práve teraz končíš so školou, prípadne len s ročníkom. Pokiaľ sa však chceš povzbudiť (alebo dostať do depky), portál Unilad upozornil na 12-ročného chlapca, ktorému sa úspešne podarilo vyštudovať univerzitu. A to rovno s piatimi titulmi naraz!

Aj keď deti v jeho veku sa zvyčajne hrajú s kamarátmi alebo na konzolách, Clovis Hung bol namiesto toho zaneprázdnený štúdiom. A to až tak, že sa mu podarilo skončiť Fullerton College s veľmi pôsobivým životopisom.

image

Simona pracovala v USA ako policajtka: Mestskí poliši chodia aj k vraždám a znásilneniam, krimi seriály sú mimo reality

Nemal ešte ani desať rokov

V bežnej škole Clovis skončil už ako deväťročný, pretože jeho matka trvala na tom, že hodiny sú pre neho príliš jednoduché. Nemal ešte ani desať rokov, keď sa dostal na univerzitu a postupne sa doma vzdelával.

Fullerton, komunitná univerzitná škola v Kalifornii, má program „Special Admit“, ktorý umožňuje ľuďom ako Clovis navštevovať vysokú školu aj v takom mladom veku. Podľa The New York Post jeho mama povedala: „Clovis je super zvedavý, zrelý, usilovný, sebadisciplinovaný a vysoko motivovaný.”

„Je tiež veľmi zvedavý a tradičné verejné školy nedokázali uspokojiť jeho zvedavosť, takže najlepšou možnosťou bola vysoká škola.” Samozrejme, na škole po jeho nástupe zavládol skepticizmus, no pedagógovia boli rýchlo unesení z toho, ako sa chlapec uchytil.

Obavy sa rýchlo rozplynuli

„Spočiatku som sa trochu obával, aký bude vzťah k ostatným študentom vzhľadom na vekové a vývojové rozdiely, tieto obavy však boli neopodstatnené,” prezradil o ňom profesor biológie Kenneth Collins.

image

Štúdium lekárstva v angličtine stojí medikov desaťtisíce. PREHĽAD cien za prihlášky na vysoké školy a univerzity

„Je dostatočne zrelý na to, aby ho ostatní študenti brali vážne, ale dosť malý na to, aby sa o neho starali ako o mladšieho brata a fandili mu.” Keď chlapec zistil, ako veci na vysokej škole fungujú, rýchlo sa zaradil.

„Po prvej hodine dejepisu som zistil, že to zvládam dobre a okamžite som sa zamiloval do vysokoškolského života. Vyzval som samého seba, aby som absolvoval aj ďalšie hodiny,“ povedal Clovis.

Päť titulov naraz

Chlapec tak nakoniec z Fullerton College odchádza s piatimi titulmi -  z histórie, spoločenských vied, sociálneho správania a sebarozvoja, umenia a ľudského vyjadrovania a vedy a matematiky. Stal sa tiež najmladším absolventom v histórii, čím prekonal rekord 13-ročného Jacka Rica.

„Tiež som chcel byť najmladším absolventom. Nečakal som, že ho porazím,“ povedal pre miestnu spravodajskú stanicu KABC„Som na seba hrdý. Tvrdá práca sa konečne vyplatila,“ povedal Clovis. A ak si si myslel, že mu stačilo, si na veľkom omyle. Už na budúci rok sa chystá v štúdiu pokračovať.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 20:29