Zlodeji vykradli obchod s teniskamiUnsplash/Edgar Chaparro
StoryEditor

Najhlúpejší zlodeji roka? Vykradli obchod s teniskami za tisíce, v krabiciach boli len tie na pravú nohu

Miroslav Kamody05.05.2023., 13:00h

Z dokonalej lúpeže sa nakoniec vykľula tá najhlúpejšia za posledné roky. Zlodeji nielen ukradli úplne zbytočný lup, na stope im už je aj polícia.

Lajkuj Brainee.sk na

Byť zlodejom si žiada nielen ísť proti zákonu, ale mať aj trochu rozumu. Mnohí z nás milujú filmy o do detailoch premyslených lúpežiach. Doslova fandíme antihrdinom, ktorí sa snažia bojovať proti systému a získať pre seba bohatstvo.

To však rozhodne nebol prípad zlodejov v Peru. Ako informuje portál LadBible, skupinka ľudí sa rozhodla vykradnúť obchod s obuvou v meste Huancayo. A lup to bol celkom obdivuhodný - získali totiž tenisky za približne 11 500 eur.

image

Podvody sa jej vypomstili. Zarobila cez pol milióna len na tom, že obchodom vracala veci, ktoré v nich nakradla

Tenisky len na pravú nohu

Po vlámaní sa im podľa majiteľa podarilo ukradnúť približne 200 krabíc s teniskami. Aj keď nateraz ešte neboli dolapení, s istotou môžeme povedať, že z nakradnutej obuvi sa dlho netešili.

Trojica zlodejov totiž ukradla krabice, v ktorých boli len tenisky na pravú nohu. Tie na ľavú zostali pekne vystavené v prednej časti obchodu. Pokiaľ teda nemajú obrovskú klientelu jednonohých ľudí, obchod vykrádali úplne zbytočne.

image

Ukradli však len tenisky na pravú nohu

Unsplash/K X I T H V I S U A L S

Polícia na stope

Okrem toho ich zachytila kamera. A to nie je všetko. Šéf miestnej polície Eduan Díaz v rozhovore pre peruánske médiá povedal: „Na mieste činu sme zhromaždili dôkazy. Nezvyčajné na tejto lúpeži je, že boli ukradnuté topánky len z pravej nohy.”

Ten je presvedčený, že pomocou záznamov a odtlačkov bude polícia schopná pomerne rýchlo týchto jednotlivcov nájsť. O titule najhorších zlodejov tohto roka je teda nateraz jasne rozhodnuté.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 23:01