Žena zarábala na tom, že vracala tovar, ktorý ukradla.Cps, Unsplash/brainee X Canva/
StoryEditor

Podvody sa jej vypomstili. Zarobila cez pol milióna len na tom, že obchodom vracala veci, ktoré v nich nakradla

mor17.03.2023., 12:00h

Narinder Kaur, matka zo Spojeného kráľovstva, si zarábala tak, že obchodom vracala veci, ktoré tam ukradla, a žiadala vrátenie peňazí.

Lajkuj Brainee.sk na

Narinder Kaur si na vracaní zarobila cez 500 tisíc libier, z podvodu si tak spravila svoju „prácu na plný úväzok“, uviedla prokuratúra.

image

Slovenského Escobara chytili v Kolumbii, chcel sa tam usadiť natrvalo. Michal bol u nás súčasťou ozbrojeného gangu

Za štyri roky Kaur podala viac než tisíc falošných žiadostí o vrátenie peňazí v obchodoch po celom Spojenom kráľovstve, pričom zbierala hotovosť za položky, ktoré ukradla. Vyšetrovatelia z polície postavili obžalobu na dôkazoch, ktoré získali pomocou finančných údajov, maloobchodných záznamov, svedeckých dôkazov.

Na kamerách ju bolo vidieť, ako vchádza do obchodov, berie veci z regálov a odnáša ich do pokladní, ako keby boli predtým kúpené. Pri dvoch prehliadkach v jej dome polícia objavila ukrytú hotovosť vo výške 150 tisíc, ako aj nakradnutý tovar.

Táto matka-zlodejka bola na súde začiatkom mesiaca odsúdená za 26 trestných činov vrátane podvodu, držby a prevodu majetku z trestnej činnosti a marenia priebehu spravodlivosti. Vyšetrovanie jej financií ukázalo, že dostávala o tisíce libier viac, než minula v obchodoch vrátane Debenhams a John Lewis.

image

Vydával sa za gurua a znásilňoval Češku, tá ho teraz obvinila. Nie je prvou, ktorá naletela podobným spirituálnym násilníkom

Vyšetrovatelia odhalili, že Kaur dostala od spoločnosti Boots refundáciu 60 787 libier aj napriek tomu, že v daných obchodoch minula len 5 172 libier. Od Debenhams zas dostala 42 853 libier, pričom minula len 3 681 libier. 

Vrchný prokurátor povedal, že Kaur sa dopustila veľkého podvodu. „Bola to veľmi lukratívna práca na plný úväzok, ktorá jej počas tohto obdobia prehrešku preukázateľne vyniesla viac ako pol milióna libier.“ Matku teraz čaká trest, ktorého výmera má byť "značne vysoká". 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 18:16