Pred vyše 20 rokmi omylom rozpustili nesprávneho muža, teraz stoja pred súdom.Unsplash, Brainee X Canva/
StoryEditor

Mafiáni omylom rozpustili v kyseline nesprávneho mladíka. Rodinu chceli odškodniť, tá peniaze odmietla

jhr24.04.2023., 09:30h

Dvaja talianski mafiáni stoja pred súdom kvôli 23 rokov starej vražde. Boss kriminálneho kartelu dal príkaz na vraždu, ale zabijaci omylom zastrelili iného muža. Obeť rozpustili v kyseline.

Lajkuj Brainee.sk na

Obvinení teraz ponúkli rodine finančnú kompenzáciu s cieľom získať na súde poľahčujúcu okolnosť, uvádza portál iDnes.cz.

image

Mafián ako pizzér či odhalenie cez Google Maps. Bizarné odhalenia najhľadanejších zločincov, po ktorých polícia roky pátrala

V stredu začal súd so Salvatorom Cammarotom a Carlom Nappim, vplyvnými členmi neapolského klanu Polverino spadajúceho pod neslávne známu taliansku zločineckú organizáciu Camorra. Obaja gangstri sú obvinení z vraždy vtedy dvadsaťšesťročného Giulia Giaccia.

Mafiáni šli po mužovi menom Salvatore, ktorého podozrievali z toho, že má pomer s Cammaroteho sestrou. Cammarote ho považoval za nevhodný, pretože jeho sestra bola rozvedená.

„Bolo im povedané, že bude na určitom mieste v určitý čas,“ uviedol právnik rodiny obete Alessandro Motta. Podľa neho mafiánski bossovia vyslali na danú lokalitu zabijakov oblečených v policajných uniformách. Vrahovia ale chybne identifikovali cieľ a uniesli Giaccia, ktorý nemal s podsvetím nič spoločné.

image

Kowloon bolo mesto ako z apokalyptického sci-fi. Na rozlohe troch ihrísk žilo vyše 50-tisíc ľudí, existovali v tme, bezpráví a chaose

„Strážnik, urobili ste chybu, ja som z dobrej rodiny,“ boli údajne posledné slová obete. Mafiáni ho zastrelili.

Mŕtveho muža odviezli Cammarotemu, bossovi klanu. Ten do mŕtvoly po vytiahnutí z auta začal kopať a biť ju. Predtým ako telo vrahovia hodili do kyseliny, mu kladivom vymlátili zuby, aby znemožnili identifikáciu.

Prípad sa odohral v roku 2000. Po celé roky ho nikto nevyriešil, kým sa neozval bývalý člen gangu a spolupáchateľ vraždy Roberto Perrone, ktorý sa stal informátorom polície. Detektívom povedal, že čin bol najhorším v celej jeho kriminálnej kariére.

image

Narkobaróni otvorene o svojom biznise. Na predaji kontajnera kokaínu zarobil toľko peňazí, že trvalo mesiac, kým ich spočítali

Polícia zadržala oboch obžalovaných v decembri minulého roka. Advokát uviedol, že ponúkli rodine zabitého stavebného robotníka 30-tisíc eur. Cammarote k tomu ponúkol aj nehnuteľnosť v hodnote 120-tisíc eur.

V talianskom systéme platí, že ak páchateľ trestného činu ponúkne obete alebo jej rodine odškodnenie, môže to byť pri vynášaní rozsudku považované za poľahčujúcu okolnosť. „Podľa talianskych zákonov vám môže byť trest o tretinu znížený, ak zaplatíte za trestný čin odškodné,“ povedal rodinný právnik.

Rodina návrh odmietla. „Žiadne peniaze neprivedú Giulia späť k životu,“ uviedol Motta. „Chcú čo najprísnejší trest pre páchateľov tohto strašného činu, predovšetkým preto, že nikdy nemali telo svojho syna, ktoré by mohli oplakávať,“ uzavrel advokát.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 09:08