Ruský Tinder SwindlerTwitter/Newsflash
StoryEditor

Ruský Tinder Swindler má dvojitú bradu a pivný pupok. Aj tak oklamal 300 žien a pripravil ich o stovky tisíc eur

Miroslav Kamody23.03.2023., 10:00h

Ženy klamal po celom Rusku viac ako desať rokov. Éra ruského podvodníka z Tinderu je však už na konci.

Lajkuj Brainee.sk na

Klamať ľudí na internete je očividne populárna zábavka, ktorá však nikdy nekončí nedobre. Svoje by o tom vedel povedať aj muž, ktorého prezývajú „ruský Tinder Swindler“. Ako totiž informuje portál Metro, muža zatkli za údajné podvádzanie viac ako troch stoviek žien, ktoré mal pripraviť o stovky tisíc eur.

Polícia v Petrohrade zadržala 42-ročného Dmitrija Frolova začiatkom marca priamo pri čine. Upozornil ich totiž 31-ročná žena, ktorá tvrdila, že je jednou z jeho obetí.

image

Vydával sa za gurua a znásilňoval Češku, tá ho teraz obvinila. Nie je prvou, ktorá naletela podobným spirituálnym násilníkom

10 rokov po celom Rusku

Vyšetrovatelia sa domnievajú, že Frolov cestoval po celom Rusku s falošnými menami a dokladmi viac ako 10 rokov. Popri tom si mal užívať luxusný život a míňať desiatky miliónov rubľov, o ktoré ľudí pripravil.

Aj keď podvodník dostal prezývku ruský Tinder Swindler, na rozdiel od fotogenického izraelského menovca je Frolov holohlavý, má dvojitú bradu a nadváhu. A práve to mu údajne pomáhalo.

Podľa ruských médií sa totiž hral na „roztomilého a starostlivého bacuľatého chlapa“, aby zvádzal ženy. V zoznamovacej aplikácii si potom do profilu napísal: „Unavený byť sám. Hľadá sa rodina. Vedenie mojej malej firmy.“

Pripravil ich o všetko

Jednou z jeho údajných obetí je 35-ročná majiteľka salónu krásy Alina Milennaya z Volgogradu. Tú mal Frolov pripraviť o jej trojizbový byt, jediné auto a pôžičku vo výške pol milióna rubľov (cez 6-tisíc eur).

„Jeho tajomstvo je v jeho sebavedomí. Chápe, čo žena chce, aké sú jej priority. Ak je tam dieťa, nájde spôsob, ako sa s ním spojiť. Identifikuje slabé stránky a zameriava sa na ne. Je tiež veľmi intelektuálne rozvinutý, zdvorilý, zdvorilý a dobre vychovaný,“ povedala žena pre Komsomolskaja Pravda.

Následne ju presvedčil, že ako podnikateľka potrebuje auto prémiovej triedy a preto ju presvedčil, aby predala svoje staré. Potom jej povedal, aby myslela na budúcnosť dcéry a kúpila väčší byt, ktorý napísala na jeho meno. „Takto som stratila šesť miliónov rubľov (vyše 70-tisíc libier) a skončila som prakticky na ulici s plačúcim dieťaťom v náručí.“

image

Ruský Tinder Swindler

Twitter/Newsflash

Luxus len naoko

„Hovorila som s ním dlhšie ako ktokoľvek iný. Pracoval na mne viac ako dva roky. Navrhol, aby sme vybudovali spoločný podnik. Takmer som kvôli tomu predala náš rodinný dom neďaleko Moskvy,“ rozpráva o podvodníkovi 50-ročná Alexandra Pesková z Moskvy.

„Presvedčil ma, aby som mu dala svoje auto Solaris, aby si nakoniec mohol kúpiť veľké vozidlo s pohonom všetkých kolies na prepravu tovaru. Je to veľmi bystrý psychológ. Ak mala žena nejaké pochybnosti, okamžite jej dal darčeky a zasypal ju komplimentmi. Napríklad ma poslal na dovolenku - mala som ilúziu, že je štedrý.“

Frolov však už nepovedal, že na to míňal peniaze, ktoré získal z predaja jej auta. Vyšetrovatelia sú presvedčení, že muž míňal nečestne získané peniaze na prenájom drahých vidieckych domov a na najímanie šoférov, ktoré v luxusných autách vozili jeho milenky. A asi ťa neprekvapí, že tí za svoju prácu nikdy nedostali ani cent.

image

Táto huba by to mala na Tindri ťažké. Má totiž až 23 tisíc pohlaví

Vedel, ako na ne

Jeho taktika bola jasná - po niekoľkých mesiacoch naznačil svojim obetiam manželstvo, spoločné podnikanie alebo kúpu domu. Frolova posledná obeť, ktorá chcela zostala v anonymite, sa s ním zoznámila cez Tinder a už po niekoľkých rande bola presvedčená, že predá svoje skromné auto, aby jej mohol kúpiť luxusnejšie.

Frolov si však vyše 7-tisíc eur z predaja nechal pre seba a utiekol na predmestie Moskvy. Slobodná matka ho okamžite udala polícii, ktorá ho neskôr vypátrala a zadržala v chate v obci Novinki.

„Podviedol aj tých, ktorí nemali peniaze, a ženy si za neho brali pôžičky. Oklamal príbuzných svojich mileniek. Užíval si to, dodávalo mu to adrenalín,“ povedala jedna zo žien.

image

Ruský Tinder Swindler

Twitter/Newsflash

Dúfa, že o ňom natočia film

Vyšetrovatelia následne zistili, že Frolov pochádza z malého mestečka Alexandrov vo Vladimirskej oblasti a v roku 2000 bol odsúdený za krádež a podvod z roku 2000. K činom sa mal nakoniec aj priznať.

„Do roku 2004 som bol ženatý so ženou a mali sme syna. Ale ani si nepamätám jeho narodeniny. Bol som zbavený rodičovských práv. Každý deň mením svoje bydlisko. A mená, čísla áut a dokumenty,“ povedal.

Úrady obvinili Frolova z podvodu, v prípade dokázania viny mu hrozí až šesť rokov za mrežami. V čase písania tohto článku zostáva vo väzbe. Miestne médiá uvádzajú, že muž dúfa, že sa jeho príbeh jedného dňa sfilmuje.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 07:00