Čo sa guruov a spirituality týka, vo viacerých prípadov to ide ruka v ruke so sexuálnym obťažovaním.Unsplash, Cesta Guru Járy/canva/
StoryEditor

Vydával sa za gurua a znásilňoval Češku, tá ho teraz obvinila. Nie je prvou, ktorá naletela podobným spirituálnym násilníkom

moriDnes.cz16.03.2023., 14:00h

Indický súd sa zaoberá prípadom Češky, ktorá vlani obvinila zo znásilnenia muža vydávajúceho sa za spirituálneho gurua.

Lajkuj Brainee.sk na

Muž žene v roku 2019 ponúkol pomoc so smútočnými obradmi za jej zosnulého manžela a žena s ním následne podnikla niekoľko ciest po hinduistických pútnických miestach, počas ktorých ju podľa jej tvrdenia tento Ind niekoľkokrát znásilnil, informuje denník iDnes.cz.

image

Prelomový prípad. Odsúdili prvého muža, ktorý si počas sexu odstránil kondóm bez súhlasu ženy

Vrchný súd v Dillí obžalovaného podľa indických médií v pondelok odmietol prepustiť na kauciu. Sandžaj Malik, ktorý si hovoril Sant Sevak Das, sa podľa žalobkyne vydával za spirituálneho gurua. Češka ho viní z obťažovania v Dillí v októbri 2019 a znásilnení v januári a februári 2020 v mestách Prajágrádž a Gaja. Prvé trestné oznámenie podala vlani v marci v Dillí, uviedol server Business Standard.

„To, že žalobkyňa dala súhlas, že ju tento muž bude sprevádzať, neznamená, že súhlasila aj s pohlavným stykom,“ stojí v rozhodnutí vrchného súdu v Dillí.

Sudca Anup Džairam Bhambhaní zamietol žiadosť obžalovaného o prepustenie na kauciu kvôli obavám, že by sa mohol pokúsiť ovplyvniť alebo zastrašiť žalobkyňu alebo jej svedkov, či už v zahraničí alebo v Indii, píše denník Indian Express.

image

Sex v meste: Pár napadol vodiča električky a keď prišla polícia, muž si stiahol nohavice a partnerka ho začala uspokojovať

Nadsamec Jára 

Možno si ešte pamätáš na prípad Jaroslava Dobeša z roku 2015. Ten sa snažil uniknúť polícií po tom, čo vyšlo na pretras, že ženy, ktoré mal liečiť, v skutočnosti znásilňoval. Jeho technika niesla pritom celkom nevinný názov, Jára to volal odháčkovavanie. 

Pred spravodlivosťou sa skrýval na Filipínach, ale imigračná polícia ho nakoniec aj tak dolapila, informuje denník The Standard News. Súd guruovi vymeral 10 rokov za mrežami.  Polícia taktiež zatkla aj jeho spoločníčku Barboru Pláškovú, ktorá bola odsúdená za znásilňovanie študentiek.

Guru Jára, ako ho niektoré média začali prezývať, pritom ženám na svojich sedeniach tvrdil, že v nich ich bývalí sexuálni partneri zanechali akési vady - tie nazýval háčikmi. Tie im mali zabraňovať viesť plnohodnotný a vyrovnaný život. Guru tieto „háčiky“ odstraňoval sexuálnym aktom, informoval denník Blesk. 

image

Slovenského Escobara chytili v Kolumbii, chcel sa tam usadiť natrvalo. Michal bol u nás súčasťou ozbrojeného gangu

Svoje klientky znásilňoval po seminároch, keď im navrhol osobné sedenie - tieto ženy však netušili, čo všetko metóda odháčkovania obnáša. Niektoré sa bránili, iné boli znásilnené po dychom cvičení, ktoré ich telo paralyzovalo. V obžalobe voči Dobešovi bolo zahrnutých 8 prípadov, v ktorých mali ženy z guruovej metódy posttraumatickú stresovú poruchu, uvádza sa na webe TV joj noviny.sk. Pričom odháčkovávaním prešlo dokopy približne 350 žien, uviedla štátna zástupkyňa Iveta Eichlerová.

Joga predátor 

Bikram Choudhury, rodák z Indie, ktorý v Amerike učil jogu, je zakladateľom Bikram Jogy, tzv. hot jogy, ktorá sa cvičí pri teplote 40 stupňov Celzia po dobu hodinu a pol. Jeho jedinečný štýl prilákal celebrity ako Gene Reynolds, Martin Sheen, Jennifer Aniston, Ashton Kutcher, George Clooney či Lady Gagu, alebo prezidentov USA Billa Clintona, Ronalda Reagana a Richarda Nixona.

image

Pracuje ako vyhadzovač: Ženy mi rozopínajú oblečenie a snažia sa rukou dostať do nohavíc, opisuje skúsenosti

Jeho joga impérium rástlo veľmi rýchlo a samotný guru na svojej technike veľmi zarobil. Všetko sa však rozpadlo po sérii súdnych sporoch týkajúcich sa sexuálneho zneužívania a diskriminácie voči rasovým a sexuálnym menšinám. Bikram stál pred niekoľkými súdnymi procesmi vo veci sexuálneho zneužívania, ktoré sa začali voči nemu konať v roku 2013, keď učiteľka Bikram jogy naňho podala žalobu. Nasledovali ďalšie dve ženy, ktoré gurua obvinili zo znásilnenia, diskriminácie, obťažovania a ďalších prečinov.

Na Netflixe o tomto podvodníkovi a násilníkovi vyšiel aj dokument s názvom Bikram: Yogi, Guru, Predator. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 14:54