Doska OuijaUnsplash/Josh Olalde
StoryEditor

Zaúradovali temné sily? Dvadsaťosem dievčat bolo hospitalizovaných po tom, čo v škole použili dosku Ouija

Miroslav Kamody09.03.2023., 14:30h

Inšpirácia pre hororové filmy sa dá voľne kúpiť. Podľa niektorých rodičov v Kolumbii však nejde len o hračku, ale o niečo nadprirodzené.

Lajkuj Brainee.sk na

Veštecká doska Ouija sa stala extrémne populárnou po premiére dvojice hororov, v ktorých je pomocou nej omylom vypustené temné zlo z iného do tohto sveta. Jej popularita neklesá ani takmer desať rokov po premiére filmu.

Desiatky študentiek stratili vedomie

Niektorí však predsa len veria, že samotná doska má isté nadprirodzené schopnosti. A keďže sa dá skutočne kúpiť, nikomu nič nebráni otestovať ju v reálnom živote. Mnohí sa pri nej nudili, no ako informoval portál Indy100, školáčky v Kolumbii medzi nich rozhodne nepatrili.

image

Najstrašidelnejšia cesta sveta má 17 kilometrov. Príbehy vrážd či otrokov, ktoré ťa zaručene vydesia

Podľa dostupných informácií bolo dvadsaťosem dievčat hospitalizovaných po tom, čo sa v škole údajne hrali s Ouijou. Študentky mali byť prevezené po tom, čo v škole stratili vedomie.

Do nemocnice boli prijaté v sprievode riaditeľa školy a zainteresovaných učiteľov s príznakmi úzkosti, mdloby a ďalších podobných symptómov. Hugo Torres, vedúci kolumbijskej vzdelávacej inštitúcie v Galeras, uviedol vo vyhlásení, že u študentiek bolo zaznamenaných 28 možných prípadov úzkosti.

image

Doska Ouija

Unsplash/Holly Ward

Škola čaká na lekárske správy

„Vzhľadom na nahlásené prípady sa smerom ku komunite rozpútala séria komentárov, ktoré namiesto pomoci pri riešení situácie viedli k zmätku a nepriaznivému prostrediu pre našu prácu. Z tohto dôvodu môžeme oznámiť, že študentky boli prevezené do miestnej mestskej nemocnice podľa platných protokolov.”

Škola aktuálne čaká na lekárske správy a až potom poskytne aktuálne informácie o incidente. Torres tiež poukázal na to, že prví dvaja hospitalizovaní študenti majú chronické zdravotné problémy.

image

Výber najdesivejších hororových príbehov, ktoré sa ľuďom skutočne stali. Po ich prečítaní sa budeš báť zaspať

„Škola čaká na lekárske diagnózy, aby poskytla ďalšie spoľahlivé informácie. Vzdelávací inštitút tiež úctivo žiada občanov, aby sa zdržali včasných úsudkov a vlastných diagnóz,“ doplnil.

Rodičia netaja obavy

Mnohí rodičia sa však domnievajú, že deti v triede používali dosku Ouija. Jedna matka sa sťažovala: „Pracujem tu v nemocničnom kiosku a každý deň vidím prichádzať tri alebo štyri deti po omdlení. Rodičia, musíte sa presťahovať, skúmať, čo sa deje v škole, pretože naše deti v tejto situácii nemôžu pokračovať. Naše deti majú vždy dobré raňajky a nedá sa povedať, že to, čo sa deje, je nedostatok jedla.“

image

Doska Ouija

Unsplash/Alexia Rodriquez

Nateraz nie je jasné, kedy škola plánuje poskytnúť nové aktuálne informácie o zdravotných diagnózach študentov. Miestne úrady nateraz nepotvrdili, či prebieha aj policajné vyšetrovanie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:26