Tieto desivé príbehy ti nedovolia zaspaťBrainee X Canva/
StoryEditor

Výber najdesivejších hororových príbehov, ktoré sa ľuďom skutočne stali. Po ich prečítaní nebudeš vedieť zaspať

Miroslav Kamody01.11.2023., 12:00h

Desivé príbehy neobsahujú len mnoštrá a nadprirodzené bytosti. Príbehy týchto obyčajných ľudí ti ukážu, že skutočný strach sa ukrýva aj v tých najobyčajnejších situáciách.

Lajkuj Brainee.sk na

Najstrašidelnejšie obdobie roka je tu opäť, teda za predpokladu, že si momentami hrôzy neprechádzaš každý mesiac pár dní pred výplatou. Halloween u nás síce naberá na popularite, no hlavne staršia generácia u nás stále preferuje tradičnejšie Dušičky. To však nemení nič na tom, že ľudia sa radi boja, o čom svedčí aj obľúbenosť hororov.

Aj preto sme sa rozhodli nazrieť do hlbokých a strašidelných vlákien Redditu a vybrať pre teba desivé príbehy, po ktorých prečítaní sa budeš báť zaspať.

image

Etnologička: Farbou smútku bola kedysi biela. Mladí hrávali pri mŕtvom erotické hry a imitovali pohlavný styk

Trasúca sa posteľ

Keď som bola ešte dieťa, zobudila som sa v noci na to, že sa mi trasie posteľ. Normálne by ma to vystrašilo, ale namiesto toho som bola len trochu mrzutá. Prevrátila som sa a zamrmlala: „Prestaň.” Trasenie okamžite prestalo. Potom sa vedľa mňa ozval mužský hlas a povedal: „Prepáč.” Vtedy som sa zľakla. Som si celkom istá, že v mojom dome z detstva strašilo.

Dieťa

Keď som mal sedem rokov, zobudil som sa uprostred noci. Pri mojej posteli kľačalo malé dieťa a modlilo sa. Najprv som si myslel, že je to môj starší brat, tak som sa ho spýtal, čo robí. V tom sa na mňa dieťa pomaly pozrelo, vstalo a začalo utekať. Vyskočil som z postele a nasledoval som ho.

image

Tieto desivé príbehy ti nedovolia zaspať

Brainee X Canva/

Najprv dole po schodoch a odtiaľ prednými dvermi von z domu. Mali sme dlhú príjazdovú cestu a ja som ho sledoval až na jej koniec. A potom jednoducho zmizol. Vrátil som sa do svojej izby a odvtedy sa už nikdy nič také nestalo.

Aj ja sa bojím

Sedel som vo svojej izbe na poschodí asi okolo pol 12-tej v noci a počul dole buchot. Predpokladal som, že je to moja mama. Počul som, ako pomaly kráča po schodoch do mojej izby. Zavolal som na ňu, ale nič nepovedala a zišla dole. Asi po pol hodine som išiel dole, aby som tam našiel papier so slovami: „Máš šťastie, aj ja sa bojím.”

Všade chýbali nejaké veci. Volal som mame, lebo stále neprišla domov z večere, na ktorej bola so svojimi priateľmi. Zavolal som policajtov a zamkol som sa v kúpeľni. Volal som policajtov, ale myslím, že odišli, keď si uvedomili, že som stále doma. Najviac vydesený v mojom živote som sa ukrýval v zamknutej kúpeľni.

image

Najkrvavejší kvíz všetkých čias. Dokážete priradiť tieto slávne filmové úmrtia k hororom, v ktorých sa stali?

Popadané veci

Keď som mal 19 rokov, sedel som v pracovni u nás doma a chystal si papiere na vysokoškolský predmet. Predtým izba patrila sestre, no tá sa odsťahovala. Stále tam však na stenách mala dekorácie - fotku pohoria, zrkadlo a tri závesy s nápismi „viera“, „nádej“ a „láska“. Zrazu som dostal zimomriavky, čo sa mi stávalo často, pretože bolo dosť chladno. 

V tom momente však všetko na stenách spadlo. Vstal som, vyšiel z izby a uvedomil si, že všetko, čo viselo v dome okrem televízora v mojej izbe, popadalo. Všetky obrazy, trofeje a dokonca aj stojan so sviečkami. Všetko som dal na svoje miesto a radšej išiel do kampusu, kde som si materiály dokončil. Rodičom som o tom nikdy nepovedal. Stalo sa to za slnečného dňa.

image

Tieto desivé príbehy ti nedovolia zaspať

Brainee X Canva/

Muž v zrkadle

Keď mal môj priateľ asi štyri roky, mal sa rozprávať s mužom, ktorého videl v zrkadle. Povedal o tom rodičom a oni boli prirodzene zvedaví, čo im o nich povie. Zrejme si mysleli, že má poriadne bujnú fantáziu. Rodičom povedal podrobnosti vrátane jeho vzhľadu, koníčkov a aj toho, ako zomrel.

Nakoniec sa ukázalo, že jeden z bývalých majiteľov domu bol muž, ktorý v ňom spáchal samovraždu. Najhoršie na tom bolo, že jeho opis sa zhodoval s tým, čo môj priateľ ako dieťa videl v zrkadle. Keď sa o tom dozvedeli jeho rodičia, do mesiaca sa z domu rýchlo odsťahovali.

image

Rád sa bojíš? Prinášame rebríček NAJ hororov na Netflixe, ktoré sa hodia do hmlistého počasia

Stratený telefón

Moji rodičia boli mimo mesta a ja som zostala sama doma. Práve sme sa presťahovali do nového domu a rodičia boli presne ten typ ľudí, ktorí nechávajú pred odchodom otvorenú garážovú bránu. Ja viem, hlupáci. Pozerala som telku a zrazu sa guľa na dverách do garáže začala krútiť. V šoku som začala hľadať telefón, pretože mobil som nechala na nabíjačke v aute rodičov.

Dom bol nový, takže sme nemali ani žalúzie či závesy. Ten, kto sa snažil dostať do domu cez garáž, teraz začal búchať na okná v obývačke. V tom momente som si uvedomila, že ten človek vidí každý môj pohyb. Vybehla som po schodoch a ďalej zúfalo hľadám mobil. Človek začal búchať na vchodové dvere niečím kovovým alebo plastovým.

image

Tieto desivé príbehy ti nedovolia zaspať

Brainee X Canva/

Hnevala som sa sama na seba, že som telefón nevrátila na svoje miesto. Potom som si spomenula, že je v rodičovskej spálni. Ako som prechádzala chodbou, videla som dvoch mužov pred domom. Snažila som sa nájsť otcovu zbraň a medzitým som volala na políciu. Počas telefonátu sa rozbilo okno. Bola som na smrť vydesená. A zrazu všetko stíchlo. Čakala som v šatníku, kým som nezapočula sirény. Policajti nikoho nenašli a dodnes prípad nemá páchateľa.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
15. apríl 2024 20:43