KohútUnsplash/David Brooke Martin
StoryEditor

Muž zomrel po brutálnom útoku kohúta. Mal za sebou agresívnu minulosť, no majiteľ sa ho nechcel vzdať

Miroslav Kamody22.02.2023., 13:00h

Tragická údalosť má bizarné pozadie. Za smrť skúseného milovníka zvierat môže útok kohúta.

Lajkuj Brainee.sk na

Šanca, že ťa zabije kohút je mizivá, ale nikdy nie úplne vylúčená. Svoje by o tom (ne)vedel povedať aj Jasper Kraus, ktorý zomrel po útoku kohúta. O bizarnom prípade informoval portál LadBible.

O samotnom incidente prehovorila jeho dcéra, ktorá prezradila, že Jasper stratil litre krvi po útoku kohúta druhu brahma, ktorý sa vyznačuje svojimi veľkými rozmermi. Pri útoku mu zaryl ostruhu (zadnú časť nohy používanú na ochranu a boj) do nohy.

image

Sliepky za prvou líniou. Bizarný príbeh hydiny, ktorú chcelo NATO použiť ako poistku spúšte jadrových zbraní

Obeť vykrvácala

Strata krvi spustila Jasperovi infarkt a jeho sa tak už nepodarilo zachrániť. „Prišla som a vonku som videla dve sanitky. Vošla som dnu a videla litre krvi nahromadené okolo schodov a krvavú stopu vedúcu von do kurníka v záhrade,” opisuje tragické udalosti 33-ročná dcéra Virginia.

„Nemysleli by ste si, že kura môže byť nebezpečné – ale môže byť. Bol to zlomyseľný útok, úplne brutálny. Keď som prišiel, po celej podlahe boli litre krvi,” povedal zdravotnícky asistent z írskeho grófstva Roscommon. Tento konkrétny vták bol považovaný za pekné a učenlivé plemeno a dobré pre deti. To však ukazuje, že každé plemeno môže byť nebezpečné.

image

Kohút

Unsplash/David Brooke Martin

Jasper chcel kohúta zachrániť

„Mať domáce kurčatá je teraz pre rodiny veľká vec, najmä zapojenie detí. To, že sa to stalo, je také zriedkavé a neuveriteľné, ale môže sa to stať,” dodal.

Najsmutnejšie na tom je, že príbeh má pomerne pestré pozadie. Kohút pôvodne patril Vigrinii, no po tom, čo sa pokúsil zaútočiť na jej trojročnú dcéru, si ho do opatery zobral práve otec Jasper, ktorý bol skúseným psovodom.

Dcéra sa ho však pôvodne chcela úplne zbaviť. „Ale môj otec protestoval. Mal príliš veľké srdce a nechcel, aby som sa toho kohúta zbavila - a tak si ho vzal.” Jasper, ktorý bol v remisii rakoviny, bol v jeho osudný deň na návšteve hrobu svojho psa.

image

Kedysi sme sliepky uctievali, nie jedli. Vtáky boli často slávnostne pochované vedľa ľudí

Smutný koniec oboch aktérov

Kohút, medzičasom utratený, zrejme chytil agresívny výbuch a spôsobil ranu hlbokú 1,5 centimetra. Následné vyšetrovanie zistilo, že príčinou smrti bola smrteľná srdcová arytmia v kontexte ťažkého koronárneho aterómu a kardiomegálie.

Virginia, ktorá na otca spomína ako na skutočného milovníka zvierat, chce teraz varovať ostatných pred nebezpečenstvom chovania hydiny ako domácich miláčikov – dokonca aj údajne bezpečného plemena, akým je brahma. Momentálne je veľkým trendom chovať sliepky kvôli vajciam, no nezabúdaj na to, že agresivita môže byť nebezpečná. A niekedy aj smrteľná.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 12:04