Pes zastrelil muža z Kansasu po tom, čo náhodne stúpil s labkou na nabitú zbraň počas poľovačky.Unsplash/mohammed-ouzzaoui/
StoryEditor

Pes pri poľovačke zastrelil svojho pána. Stáva sa to častejšie, ako si myslíš

Michal Čiernik25.01.2023., 15:00h

Pes zastrelil muža z Kansasu po tom, čo náhodne stúpil s labkou na nabitú zbraň počas poľovačky.

Lajkuj Brainee.sk na

Joseph Austin Smith bol na poľovačke zastrelený svojim psom. Zviera náhodu stúpilo na pušku v zadnej časti auta, informoval úrad šerifa okresu Sumner v americkom štáte Kansas.

30-ročný muž podľahol zraneniam na mieste. K nehode prišlo v sobotu 21.1. a privolaná záchranná služba len konštatovala smrť, uvádza Insider.

Podľa kancelárie šerifa Smith nastúpil na sedadlo spolujazdca v pickupe, ktorý mal vzadu lovecké potreby, nabitú pušku a psa. Vtedy pes, ktorý patril majiteľovi osobného auta, „stúpol na pušku a spôsobil vystrelenie zbrane,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Nie je to prvýkrát

Analýza Washington Post z roku 2015 týkajúca sa desiatich zastrelení psami v rokoch 2004 až 2015 zistila, že polovica incidentov sa stala počas nehody na poľovačke a 40 percent sa stalo vo vozidle.

image

Desivá sila prírody v praxi. Inváziu vraždiacich sršňov v Európe spôsobila jediná kráľovná

V Rusku sa v roku 2018 stala podobná nehoda muža a jeho psa na poľovačke. Po vyskakovaní z korby pickupu sa labka psa  zachytila ​​o spúšť pušky namierenej na žalúdok jeho majiteľa.

Postrelená retrieverom

V roku 2019 bola žena z Oklahomy postrelená do stehna jej labradorským retrieverom, keď šoférovala vo svojom pickupe. Domáci miláčik Molly vyskočila zo zadného sedadla na stredovú konzolu, v ktorej bola pištoľ Ruger kalibru 0,22. Podľa policajnej správy práve tento moment spôsobil, že zbraň vystrelila. Popálenina pod stredovou konzolou na strane spolujazdca to dosvedčila.

image

Veveričky obvinené zo špionáže či koza zatknutá za ozbrojenú lúpež. Osláv s nami Deň absurdít

V novembri minulého roka bol zase zastrelený muž z turecka, keď dával svojho psa do auta. V tomto prípade psia labka zatiahla za spúšť brokovnice. 32-ročný Ozgur Gevrekoglu bol zabitý pri love so svojím priateľom na náhornej plošine Kızlan v provincii Samsun v Turecku. Pri ukladaní psa do auta sa zviera labkou dotklo nabitej zbrane a puška z malej vzdialenosti na Gevrekoglua vystrelila. Po incidente bol prevezený do nemocnice a neskôr vyhlásený za mŕtveho.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. júl 2024 06:33