Marisa MericoTwitter/marisa Merico/
StoryEditor

Prehovorila dcéra mafiánskeho bossa: Camorra si prišla pýtať povolenie zabíjať, v nohavičkách som skrývala státisíce

kam01.12.2022., 10:00h

Byť dcérou mafiánskeho bossa neznamená len luxus a ochranu. Človeku môže ísť na každom kroku o život.

Lajkuj Brainee.sk na

Hovorí sa, že rodinu si človek nevyberá. Svoje by o tom vedela povedať Marisa Merico, dcéra Emilia Di Giovineho, ktorý bol svojho času jedným z najobývanejších mafiánskych donov v celom Taliansku.

Ako teraz priznala v rozhovore pre LadBible, bola ešte len tínedžerkou, keď bola prvýkrát svedkom toho, ako do jej rodiny prišiel niekto, kto plánovať zavraždiť človeka. Svojho času bola dokonca poverená riadením rodinného podniku.

image

Mafia proti mafii. Fancinujúci príbeh buranov zo Sicílie, ktorí dali lekciu newyorským rodinám a totálne ovládli mesto

Stalo sa to v čase, keď jej otca a nonnu (starú mamu) poslali do väzenia. Ona sa následne musela starať o gigantické obchody s drogami, pričom po celej Európe cestovala s so státisícmi v spodnej bielizni.

Povolenie na vraždu

V rozhovore okrem iného priznala, že o skutočnej brutalite mafie sa dozvedela ešte v mladom veku. „Bolo to s tým, že šéf mafie z Camorry sa prišiel porozprávať s mojou opatrovateľkou, mojím otcom, v skutočnosti za to dostali doživotie,” prezradila.

„A ten chlap, ktorý im niečo urobil, žil v našej oblasti, bol nám dobre známy, pracoval s mojou rodinou. A nejako ich nerešpektoval, v súvislosti s prácou, s niečím, čo urobili, a prišiel za nami požiadať o povolenie ho zabiť. A ja som to počula, mala som asi 19 rokov,” spomína na vynesenie rozsudku smrti žena.

„Takže si myslím, že dobre, mala by som ísť na políciu? No, nie, to nemôžete urobiť, pretože Camorra by sa obrátila proti nám, začali by vojnu, takže nemôžeme. Nie je také jednoduché niečo zastaviť.”

Odchod a návrat do rodiny

Práve to, že vedela o tom, že niekto zomrie, pre ňu bola zrejme tá najhoršia vec, s akou sa kedy v živote stretla. Marisa ďalej vysvetlila, že jej rodina pochádzala z Kalábrie, ale v 60. rokoch sa jej stará mama presťahovala do Milána na severe krajiny.

Povedala, že aj keď boli ďaleko, vždy mali vo svojom rodnom kraji zálohu mafie a pašovali cigarety zo Švajčiarska. To sa pomaly stupňovalo, až začali pašovať drogy. Jej matka bola anglická au pair, ktorá sa s otcom zoznámila v Taliansku koncom 60. rokov.

image

Jeden muž dostal na kolená mafiu v New Yorku. Príbeh tajného agenta s krycím menom Donnie Brasco

Rodinnú idylku na chvíľu zničil útek jej otca kvôli vražde, a tak sa ona aj jej mama presťahovali späť do Anglicka. Keď však mala 18 rokov, Marisa sa presťahovala späť do Milána a začala sa čoraz viac zapájať do kriminálnej stránky rodiny.

Státisíce v nohavičkách

„Predovšetkým ide o peniaze, pranie, teda branie peňazí na zaplatenie zásielok kanabisu,” hovorí. „Zásobovali sme ním aj veľkú časť Európy. Samozrejme, práve vtedy vyšli tabletky extázy, takže sme si vymieňali ponuky.”

Ako spomína, ona nikdy nebola tou, ktorá by po drogy išla, dokonca ich nikdy ani nevidela. Ona mala na starosti platby za ne, prípadne presun peňazí do banky. O svojom živote napísala aj knihu Mafia Princess.

„Kedysi som nosila nohavičky Bridget Jones a brala som státisíce len tak zastrčené v nohavičkách,” dodala dcéra mafiánskeho bossa na časy, keď jej rodina zásobovala juh Európy drogami. Dnes sa Marisa hrdí titulom z kriminológie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 00:21