Johnny Depp a Kate MossProfimedia/
StoryEditor

Najkrajší a najdrogovejší pár svojej doby. Vzťah Deppa a Kate Moss, ktorá práve zásadne ovplyvnila súd s Amber

kam25.05.2022., 17:30h

Supermodelka vystúpila na súde, kde Amber Heard hovorila, že aj ju zhodil Johnny Depp so schodov. Kate Moss však potvrdila, že to tak nebolo a poriadne tak znevýhodnila pozíciu mladej herečky.

Lajkuj Brainee.sk na

Pevné línie a rock’n’rollová bezstarostnosť. Kate Moss a Johnny Depp spolu chodili v rokoch 1994 - 1998 a „boli tým najkrajším a najdrogovejším párom od čias Keitha Richardsa a Anity Pallenbergovej,“ hovorí Maureen Callahan vo svojej knihe Champagne Supernova z roku 2014. Okrem toho boli tiež „stelesnením pohody v kultúre Trainspottingu“, píše web Evening Standard. Ako vyzeral vzťah, ktorého nežnejšia časť môže zásadne zamiešať karty na súde s Amber Heard?

Moss a Depp boli svojho času nepretržite fotografovaní na červených kobercoch a úplne ponorení do newyorskej grungeovej kultúry a klubovej scény v Los Angeles. Supermodelka v tom čase ani nemala stály domov a Depp investoval do legendárneho nočného klubu Viper Room v Los Angeles. Práve tu mala Moss aj poburujúcu oslavu 21. narodenín. Ako pár sa pohybovali na tých najvýznamnejších miestach hollywoodskych hviezd - v Chateau Marmont či Hollywood Roosevelt.

image

Súdny megaproces Deppa a Heard sa blíži do finále. Kartami môže najviac zamiešať supermodelka Kate Moss

Ako to celé začalo

Deppovi sa v roku 1993 rozpadol intenzívny vzťah s Winonou Ryder, s ktorou bol dokonca zasnúbený a mal vytetované aj jej meno. Rok od konca veľkej lásky sa mal stretnúť s Moss v známej newyorskej kaviarni Tabac. Ona mala 20 a užívala si pozornosť ako modelka značky Calvin Klein, on mal 31 a tešil sa so slávy po premiére Noznicovorukého Edwarda. Vtedy ešte ani jeden z nich netušil, že nadviažu nezabudnuteľné spojenie a po celom svete zničia množstvo hotelových izieb.

„Od prvej chvíle, keď sme sa rozprávali, som vedela, že budeme spolu,“ povedala raz pre People. Deppov vzťah priniesol množstvo správ o tom, ako sa od seba nevedeli odtrhnúť. Depp raz, tiež pre People, povedal: „Či som romantik? Búrlivé výšiny som videl 10-krát. Som romantik.“ Herec mal modelke dokonca darovať diamantový náhrdelník, ktorý si schoval do zadku.

image

Johnny Depp a Kate Moss

Profimedia/

Búrka

Ich vzájomná vášeň však priniesla aj prudké hádky. Podľa správ boli videní, ako na seba na verejnosti kričia, a jeden nahlásený pľuvanec viedol k Deppovmu zatknutiu. 13. septembra 1994 o 5:30 ráno bol herec zatknutý v hoteli Mark v New Yorku za údajné zničenie hotelovej izby. Polícia našla našla Deppa „v stave možnej intoxikácie“ a Moss nezranených. Herec musel hotelu zaplatiť viac ako 10-tisíc dolárov.

Všetko sa však začalo rúcať. „Nikdy predtým som nezažil tak emocionálne žiadnu ženu,“ povedal. „Bol som taký hlúpy. Ja som ten, kto musí niesť zodpovednosť za to, čo sa stalo – bolo so mnou ťažké vychádzať,“ spomínal herec. Autorka Callahanová však ako dôvod ich rozchodu uviedla Mossovej vyvádzanie a „priľnavosť“. „Neustále mu telefonovala, na nakrúcaniach, v hoteloch,“ povedal údajne autorke kamarát.

„Nikdy nevyjadrila obavy z jeho užívania drog. Vyjadrila obavy z toho, že ju od nej odlúčia pracovne.“ O tom, že sa dvojica uzmierila, sa začali šíriť v januári 1998, keď z predajne informovali, že Depp si objednal 36 fliaš šampanského do svojej hotelovej izby v západnom Londýne, aby sa Moss mohla okúpať v bublinkách.

image

Hviezdou súdu sa stáva Deppova právnička. Šušká sa, že tvoria pár, Heard pri výsluchu zmietla pod stôl

Koniec lásky a peklo pre Amber

Problém však bolo, že modelka tvrdenia poprela s tým, že v tom čase v hoteli ani nebývala. „To nebola ona. Nebola to Kate, nie je to jej štýl. Hotel už nepoužíva,“ povedal jej zástupca. V tom istom roku sa ešte objavili na festivale v Cannes, kde mala Moss zdevastovať izbu v Hotel du Cap. Ich dočasné zmierenie bolo krátke a pár sa rozišiel v decembri 1998.

Moss v rozhovore pre Vanity Fair v roku 2012 prezradila, že rozchod ju veľmi zasiahol. „Nie je tu nikto, kto by sa o mňa skutočne dokázal postarať. Johnny trochu áno,“ povedala v rozhovore v roku 2012. „Verila som tomu, čo povedal. Ako keby som povedala: Čo mám robiť? a on by mi povedal. A to mi chýbalo, keď som odchádzala. Roky a roky plaču. Ach tie slzy!“

image

Kate Moss

Reuters/Evelyn Hockstein

Po rozchode Depp vstúpil do dlhodobého vzťahu s francúzskou speváčkou Vanessou Paradis, s ktorou chodil 14 rokov. Počas niekoľkých týždňov po randení Paradis otehotnela a v roku 1999 sa im narodila dcéra Lily-Rose a v roku 2002 syn Jack. Depp sa s ňou rozišiel v roku 2012 a o dva roky neskôr sa zasnúbil s Heard. A zvyšok je história.

Od ich rozchodu však k sebe zostali obaja priateľskí. Moss nikdy nehovorila o tvrdeniach Amber Heard o domácom zneužívaní. Keďže ju ale Amber spomenula vo výpovedi, Deppovi právnici ju predvolali na súd pomocou videohovoru. Jej výpoveď momentálne prebieha, pričom už stihla povedať, že Depp ju nikdy zo schodov nezhodil. Moss sa mala na Jamajke sama pošmyknúť so schodov a herec jej mal naopak pomôcť. To je tvrdenie, ktorá môže na súde poriadne zamiešať kartami.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 20:05