Johnny Depp a Amber HeardTasr/ap Photo/steve Helber, Pool/
StoryEditor

Súdny megaproces Deppa a Heard sa blíži do finále. Kartami môže najviac zamiešať supermodelka Kate Moss

Miroslav Kamody24.05.2022., 15:00h

Johnny Depp a Amber Heard proti sebe stoja v ostro sledovanom procese, ktorý bude mať zásadný vplyv na ich kariéru i život.

Lajkuj Brainee.sk na

V týchto dňoch pokračuje jeden z najsledovanejších súdnych procesov posledných rokov. V ňom proti sebe stoja dve hollywoodske hviezdy a exmanželia, Johnny Depp a Amber Heard. Popri tom, ako pred súd predstupujú odborníci a svedkovia, na internete prebieha vášnivá diskusia o tom, na koho stranu sa postavia fanúšikovia.

My sme sa opäť pozreli na to, čo priniesli posledné dni procesu, a že toho rozhodne nebolo málo. Keďže sa súd pomaly blíži do šiesteho a posledného týždňa, budeme ti na dennej báze prinášať tie najzásadnejšie informácie, ktoré v súdnej sieni (a aj mimo nej) zazneli.

O čo vlastne v procese ide

Depp podal žalobu na Amber Heard kvôli jej stĺpčeku v denníku The Washington Post z roku 2018, v ktorom sa texaská herečka označuje za „verejne známu tvár domáceho násilia“, hoci svojho bývalého manžela priamo nespomína.

Herec tvrdí, že kvôli článku prišiel o prácu na niekoľkých výnosných filmoch a požaduje od Heard odškodné vo výške 50 miliónov dolárov. Herečka následne podala na herca protižalobu, v ktorej požaduje po Deppovi dvojnásobnú čiastku.

 

Deppova expriateľka pred súdom

Podľa portálu LadBible už zajtra (25. mája) na súde vystúpi Kate Moss, expriateľka Johnnyho Deppa. Očakáva sa, že ústrednou témou výsluchu budú predchádzajúce komentáre Amber Heard, ktorá ju spomínala vo svojej výpovedi. Zdroj exkluzívne pre New York Post potvrdil, že Moss sa objaví cez telemost.

image

Bozk, ktorý spustil prekliatie? Pozri si okamih, kedy sa Johnny Depp a Amber Heard zamilovali

Heard totiž pred pár dňami opísala hádku medzi Deppom a jej sestrou Whitney Henriquez, ktorá sa mala snažiť o to, aby herec prestal svojej vtedajšej manželke ubližovať. Keď mala Heard vidieť svoju sestru otočenú ku schodom, mala si okamžite spomenúť práve na Moss.

Amber totiž tvrdí, že sa k nej dostala informácia o tom, že Depp v minulosti zhodil Kate Moss zo schodov, píše Independent. Incident však nikdy nikto nepotvrdil a Depp ho popiera. Jeho právny tím sa dokonca začal radovať, keď Heard spomenula Moss, pretože to znamenalo, že supermodelku je možné predvolať pred súd.

Právnička v oblasti zábavného priemyslu Mitra Ahouraian pre New York Post povedala: „To je jedna chyba, ktorú [Heard] urobila, že vytiahla Kate Moss, čo potenciálne otvorilo dvere [Deppovmu tímu], ktorý [Moss] predviedol ako svedka obžaloby.” Očakáva sa totiž, že Moss toto tvrdenie, rovnako ako Depp, poprie.

Moss sa s Deppom zoznámila v roku 1994. Chodili spolu tri roky a modelka nikdy nehovorila o žiadnom násilí v ich vzťahu. Heard si tak pravdepodobne jednou vetou mohla zničiť lepšiu pozíciu pred súdom.

Momoa bojoval za to, aby sa Heard objavila v pokračovaní Aquamana

Pred súd sa postavila aj hollywoodska expertka a konzultantka zábavného priemyslu Kathryn Arnold. Tá vypovedala o tom, ako mal Heard ovplyvniť rozvod s Deppom. Nad vodou ju mala údajne držať len jej úloha v pripravovanom pokračovaní Aquamana, pričom ju vo veľkom podporoval jej herecký kolega Jason Momoa, ktorý vo filme stvárňuje hlavnú úlohu.

image

Kathryn Arnold

Tasr/ap Photo/steve Helber, Pool/

Práve Momoa mal zároveň aj bojovať za to, aby sa Amber objavila aj v pokračovaní filmu. Na internete pritom stále prebieha petícia za jej vystrihnutie. Tú do tejto chvíle podpísalo takmer 4 350 000 ľudí. Po tlaku verejnosti sa štúdio nakoniec rozhodlo obmedziť množstvo času na plátne, pričom sa mala vystrihnúť celá jej akčná sekvencia.

Konzultantka zároveň tvrdí, že práve úloha v prvom Aquamanovi sa postarala o to, že Heard zažila svoj „moment zrodenia hviezdy“, pretože ju katapultovala smerom k medzinárodnej sláve. „Bol to ten moment, keď bola nielen dobrou herečkou, ale teraz bola svetovo uznávaná, pretože bola v najúspešnejšom filme... v rámci DC Comics,“ povedala Arnold podľa New York Post.

Aquaman síce celosvetovo v kinách zarobil viac ako 1,1 miliardy dolárov, meno Heard však v tom čase bolo na titulkách novín kvôli chaotickému rozvodu s Deppom. Podľa Arnoldovej to ukončilo herečkinu šancu na raketový vzostup k sláve.

Vraj herečka stratila približne 50 miliónov dolárov na potenciálnych zárobkoch, pretože sa všade hovorilo len o tom, že si vymyslela obvinenia z domáceho násilia. Ak by sa tak nestalo, podľa konzultantky mohla mať Heard kariéru na úrovni herečiek, ako Gal Gadot či Zendaya.

image

Hviezdou súdu sa stáva Deppova právnička. Šušká sa, že tvoria pár, Heard pri výsluchu zmietla pod stôl

Bizarný výsluch psychiatra

Na súde vypovedal aj psychiater David Spiegel, ktorého si predvolal tím Amber Heard. Ten tvrdil, že Deppovo údajné používanie slúchadla, do ktorému mu hovorili texty počas natáčania posledných Pirátov z Karibiku, môže byť znakom úpadku alebo zhoršenia z dôvodu užívania drog a alkoholu. 

Deppovi právnici však dostalo psychiatra niekoľkokrát do úzkych, keď sa ho napríklad pýtali, či videl aj iné jeho filmy, aby vedel posúdiť „rýchlosť spracovávania informácií”. Spiegel sa netradične otočil k sudkyni a pýtal sa jej, či musí odpovedať. Tá mu na to zareagovala, že musí odpovedať na všetky otázky.

Neskôr nasledoval moment, kedy sa Deppov právnik opýtal, či podľa neho aj taký Marlon Brando používal slúchadlo, do ktorého mu hovorili text. Spiegel sa zaskočene opýtal, či Brando nie je mŕtvy. Celou sálou sa ozval smiech a Depp si zaboril tvár do dlaní. „Takže odpoveď je nie, teraz žiadnu nepoužíva,” dodal psychiater.

image

David Spiegel

Tasr/ap Photo/steve Helber, Pool/

Ak si však odmyslíme humorné situáciu, pre súd bolo najdôležitejšie toto jeho vyjadrenie: „Podľa môjho názoru – na základe môjho preskúmania dôkazov, na základe mojej klinickej skúsenosti, na základe mojej publikačnej skúsenosti, založenej na mojej pedagogickej skúsenosti – že pán Depp má správanie, ktoré je v súlade s niekým, kto má problémy s užívaním návykových látok, ako aj správanie niekoho, kto je páchateľom násilia zo strany intímneho partnera.”

Johnny Depp už vypovedať nebude

Ďalšou zásadnou informáciou je, že tím Amber Heard už Johnnyho Deppa na výsluch nepredvolá. Rozhodnutie bolo zverejnené vo vyhlásení pre tlač, v ktorom bolo uvedené, že „zavolať Deppa späť na tribúnu by bolo pre nás rovnako dôležité ako bicykel pre rybu“.

Vo vyhlásení sa ďalej uvádza: „Všetko, čo Depp doteraz povedal, bolo pre podstatu tohto prípadu irelevantné a nie je dôvod veriť, že by to teraz bolo inak.“ Ide o prekvapivý zvrat, pretože doteraz sa predpokladalo, že herca ešte druhá strana predvolá.

image

Amber Heard

Tasr/ap Photo/steve Helber, Pool/

Depp už strávil na lavici svedkov štyri dni, Heard pokračovala vo výpovedi od 16. mája, kedy začal aj jej krížový výsluch. Počas minulotýždňovej pauzy členovia poroty nesmeli čítať správy a pozerať sa na televíziu, aby ich názor v kauze neovplyvnilo nič iné ako svedectvá prednesené v súdnej sieni. Záverečné reči sú naplánované na 27. mája, porota sa potom začne radiť o tom, na koho stranu sa v spore prikloní.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 02:25