Záverečné reči sú naplánované na 27. mája, porota sa potom začne radiť o tom, na koho stranu sa v spore prikloní. SNÍMKA: TASR/AP Jim Lo Scalzo
StoryEditor

Johnny Depp: Ako sa z amerického sna stala nočná mora

24.05.2022, 18:00
  • Osobnosť známa svojím neviazaným životom, ktorý plynul ako na hojdačke, preliatym alkoholom, poznamenaným drogami a uskladneným v nákladnom, okázalom štýle.
  •  A medzi tým je hľadanie samého seba.
  • „Nikomu nemusím nič dokazovať, pretože s nikým nesúťažím,“ nechal sa raz počuť Johnny Depp, herec, hudobník a maliar.
  • Teraz je už však všetko inak a musí toho dokazovať veľa a mnohým.

John Christopher Depp II sa narodil  9. júna v roku 1963 v Owensboro v americkom štáte Kentucky ako najmladší zo štyroch detí. Matka Betty Sue jeho aj súrodenca ponižovala a bila. Aj otca Johna, ktorý to stoicky znášal až do staroby, kedy ju, po pokuse o samovraždu, nakoniec opustil.

V galérii si pozrite zábery z ostrosledovaného súdneho procesu: 

V detstve šlo v prípade Johnnyho o osobné útoky, výnimkou nebol letiaci popolník alebo na neho použila opätok lodičiek. Krkavčiu matku upokojili až tabletky, pre ktoré jej chlapec na požiadanie chodil rovnako často ako pre ovládač na televíziu. V jedenástich rokoch ich prvýkrát okúsil aj on sám. V dvanástich začal fajčiť cigarety a v štrnástich už spoznal na vlastnej koži všetky látky z legálneho i čierneho trhu.

Mal však aj jeden pozitívny koníček, a to gitaru, s ktorou trávil väčšinu času. V dvadsiatich rokoch odišiel so svojou skupinou The Kids na skusy do Los Angeles. Skupina sa čoskoro rozpadla, jemu sa však z Kalifornie odísť domov nechcelo.

Do herectva nikdy nefušoval, takže si ani neuvedomil, že sa nachádza v mekke filmového šoubiznisu. Upozornil ho na to až kamarát, s ktorým sa zoznámil na jednom záťahu. Tým kamarátom nebol nik iný, ako Nicolas Cage.

„Mal by si to skúsiť. Myslím, že si rodený herec,“ hecoval Johnnyho, ktorý bol prirodzene skromný, a tak mu neveril.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 92% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení 02 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Sociologička: Mám strach, že smerujeme k autokracii. Červená kontrolka bliká, politické signály sú varovné 03 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť 04 - Modified: 2024-04-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Peklo i raj: LSD sa v ČSSR vyrábalo vo veľkom, užívali ho vojaci raketového štábu, nepohrdol ním ani Zeman 05 - Modified: 2024-04-05 14:00:00 - Feat.: - Title: Účinok ako viagra. Problémy s erekciou majú alternatívnu a účinnú verziu terapie, tvrdí štúdia
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 18:19