GymnastkaTwitter/Julia Davis
StoryEditor

Putinova milenka Kabajevová sa po dlhej dobe ukázala na verejnosti. Poslala mrazivý odkaz

kov27.04.2022., 12:00h
Údajná milenka Vladimira Putina sa objavila na nácviku vlasteneckého festivalu oslavujúceho ruské víťazstvo nad nacizmom.
Lajkuj Brainee.sk na

Najslávnejšia ruská gymnastka sa na verejnosti objavuje len sporadicky. Teraz sa však po dlhej dobe ukázala v Moskve, bolo to na nácviku gymnastického festivalu s názvom Alina, ktorý je po nej pomenovaný. Píše web UNILAD.

Celá šou sa bude v Rusku vysielať pri príležitosti každoročných osláv Dňa víťazstva. Na akcii podľa webu The Times na počesť víťazstva nad nacistami v druhej svetovej vojne zazneli niektoré z najvlasteneckejších piesní Sovietskeho zväzu. Zábery z festivalu ukazujú, že udalosť sprevádzal všadeprítomný propagandistický symbol Z, ktorý kritici ruského režimu označujú za ruský ekvivalent svastiky.

Mrazivý odkaz

Kabajevová, bola na akcii oblečená v žiarivých ružových šatách a na hrudi mala ruský vlastenecký symbol – stuhu svätého Juraja. Bývalá gymnastka, ktorá neskôr bola poslankyňou v ruskej štátnej Dume spojila víťazstvo v druhej svetovej vojne s aktuálnou ruskou agresiou na Ukrajine. 

„Tento príbeh nesiaha len do minulosti. Zostáva s nami. Každá rodina má svoj vojnový príbeh a my naň nesmieme nikdy zabudnúť, ale odovzdávať ho z generácie na generáciu,“ vyhlásila Kabajevová.

Za ňou pri tom svietil symbol podpory vojny na Ukrajine – symbol Z. Jej slová zodpovedajú Putinovmu naratívu, že jeho vojna je proti novodobým nacistom, ktorí ovládajú Ukrajinu, píše web The Times

Na pódiu gymnastického festivalu nechýbali dievčatá rôznych vekových kategórií oblečené vo vojnovej uniforme.

„Táto oslava nie je len udalosťou našej krajiny, je to sviatok pre každú rodinu,“ okomentovala propagandistický festival bývalá gymnastka.

Celý program bude odvysielaný 8. mája, deň pred veľkou vojenskou prehliadkou na Červenom námestí pri príležitosti Dňa víťazstva, ktorá ako každý rok pripomenie koniec druhej svetovej vojny v Európe.

​Údajná Putinova milenka sa pred televíznymi kamerami ukázala po naozaj dlhej dobe. Kvôli jej siahodlhej absencii na verejnosti sa o jej osude špekulovalo už od vypuknutia vojny na Ukrajine. Kabajevová sa mala ukrývať v luxusnej horskej chate aj so štyrmi deťmi, ktorých otcom by mal byť práve Vladimir Putin, či v protiatómovom bunkri na Sibíri. 

Z Symbol Twitter/Julia Davis

​Ak v jednom z úkrytov skutočne bola, prípravy na víťazstvo nad ukrajinskými „neonacistami" sú pre Putina zrejme dôležitejšie ako jej bezpečnosť. Jedna z gymnastiek na festivale pravdepodobne na pokyn Kabajevovej vyslala aj jasný odkaz ohľadom postoja k vojnovým akciám Ruska. Stuhou totiž pri vystúpení kreslila do vzduchu písmeno Z, píše web TV Nova.

V súvislosti s oslavami Dňa víťazstva, ktoré sú naplánované na 9. máj, britské ministerstvo obrany varuje, že Rusko pravdepodobne zintenzívni vojenské akcie na východnej Ukrajine. Rusi vraj chcú do tohto dátumu prelomiť ukrajinskú obranu. 

„Rusko si pravdepodobne želá uspieť pred každoročnými oslavami Dňa víťazstva, ktoré sa konajú 9. mája. Mohlo by to ovplyvniť rýchlosť, intenzitu a silu vojenských operácií," uviedlo v správe ministerstvo.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 10:05