Netflix
StoryEditor

Tinder Swindler konečne prehovoril. Tvrdí, že je najväčší gentleman, ktorý iba hľadal lásku cez internet

Miroslav Kamody21.02.2022., 14:00h
„Hviezda“ dokumentu The Tinder Swindler od streamovacej platformy Netflix poprela, že je podvodníkom.
Lajkuj Brainee.sk na

Simon Leviev, ktorého skutočné meno je Shimon Hayut, po niekoľkých týždňoch prelomil svoje mlčanie o jednom z najsledovanejších dokumentov súčasnosti. Ten nesie názov The Tinder Swindler a rozpráva príbeh troch žien, ktoré boli oklamané o stovky tisíc dolárov.

Hovorí o klamstvách, no profituje na nich

Vo svojom prvom rozhovore od odvysielania dokumentu Hayut obviňuje tvorcov dokumentu, že ide o „kompletne vymyslený film“. Informoval tom britský portál The Independent. Paradoxné na tom je, že zistenia z projektu od Netflixu popiera aj napriek tomu, že pri vytváraní videí pre fanúšikov na platforme Cameo priamo odkazuje na svoje údajné činy v dokumente. 

Simon Leviev Netflix

​Hayuta dostali pred kamery v CBS Media Ventures, konkrétne v programe Inside Edition. Šou mala premiéru 9. januára 1989 a ide o najdlhšie vysielaný spravodajský spravodajský program, ktorý nie je striktne zameraný na najnovšie správy. Samotný rozhovor s Tinder Swindlerom by mali uverejniť v dvoch častiach, 21. a 22. februára.

Vraj len hľadal lásku

V klipe, ktorý má nalákať divákov na sledovanie, hovorí: „Bol som len slobodný chalan, ktorý chcel stretnúť nejaké dievčatá na Tinderi... Nie som Tinder Swindler.“ Ukážku z rozhovoru, ktorý zverejnil Entertainment Weekly, ukazuje Hayuta s jeho neidentifikovanou „modelkou a priateľkou“, ktorá sedí vedľa neho.

„Som najväčší gentleman na svete a hovoria mi Tinder Swindler,“ dodáva. „Nie som podvodník a nie som falošný, ľudia ma nepoznajú, takže ma nemôžu súdiť.“

​Hayut si okrem toho na platforme Cameo účtuje od 175 do 1753 eur za vytváranie videí pre fanúšikov. Celý web funguje na princípe, že ľudia môžu zaplatiť z niektorej z dostupných celebrít, aby pre nich nahrali personalizované video. Pod užívateľským menom Simon Leviev sa Hayut odvolával na podvody v narodeninových alebo valentínskych správach.

V jednom videu dokonca povedal: „Jessica, Charlie uteká, pretože ho prenasledujú jeho nepriatelia, takže by si mu mohla poslať nejaké peniaze. Prajem vám krásny a veľkolepý deň a šťastného Valentína.”

Netflix, koláž HN

​Po zverejnení dokumentu The Tinder Swindler na Netflixe vydal Hayut na svojom instagramovom profile vyhlásenie, v ktorom uviedol: „V najbližších dňoch sa podelím o svoju verziu príbehu, keď nájdem najlepší a najúctivejší spôsob, ako ju povedať.“

Následne na to však svoj účet zmazal. O niekoľko dní sa vrátil s novým profilom, ktorý použil hlavne na kritizovanie zbierky na platforme GoFundMe, ktorú založili jeho obete – Cecilie Fjellhøy, Pernilla Sjöholm a Ayleen Charlotte – s cieľom získať späť svoje peniaze a splatiť svoje dlhy.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 08:57