Neymar v luxusnom lietadleX/@AviationWG
StoryEditor

Ľudia zúria. Neymar letel gigantickým súkromným lietadlom za pol miliardy z Paríža do Saudskej Arábie

Miroslav Kamody22.08.2023., 12:00h

Neymar cestoval lietadlom, ktoré nemá vo vzduchu takmer žiadnu konkurenciu. Luxusným spôsobom tak započal svoju drahú futbalovú zmluvu v Saudskej Arábii. Klimatickí aktivisti však zúria.

Lajkuj Brainee.sk na

Nie je to tak dávno, čo titulky športových novín a webov zaplavila správa o tom, že legendárny brazílsky futbalista prichádza do klubu Al-Hilal po prestupe z francúzskeho tímu Paríž Saint-Germain. Ako však informuje portál LadBible, Neymar dostal príležitosť doraziť v skutočne veľkom štýle.

Z Paríža do Rijádu ho previezli na najluxusnejšom Boeingu 747-400 na svete. Insider uvádza, že lietadlo vlastní princ Al Waleed bin Talal a má hodnotu približne 500 miliónov dolárov. Lietadlo malo pôvodne 400 sedadiel, no tie boli odstránené a nahradené luxusom.

image

Najzárobkovejšiu hernú sériu FIFA čaká radikálna zmena. Ako to ovplyvní virtuálny svet futbalu?

Kritika zbytočného luxusu

Nechýba luxusná jedáleň pre štrnásť osôb, niekoľko spální či zlatý trón. Áno, doslova zlatý trón. Aj keď pre Neymara išlo nepochybne o zážitok, tento krok vyvolal pobúrenie na internete. Ľudia totiž zúrili pri predstave, že obrovský Boeing 747-400 sa otočil len jednu osobu a jej sprievod.

Jedna osoba povedala: „Nemôžem uveriť, že musím jesť z papierových slamiek, kým ľudia lietajú súkromnými letmi! Taká strata času.” Ďalší dodal: „Vďaka Bohu, že som tú nádobu s paradajkovou omáčkou pred recykláciou vymyl.” Tretí vyhlásil: „Už nikdy nebudem piť cez papierovej slamky.”

Desiatky ton oxidu uhličitého

Nateraz nie je jasné, koľko ľudí bolo reálne v lietadle z Paríža do Rijádu, ale určite to nebolo 400, ktorí by tam normálne boli. Mnohí sa sťažovali, že všetky tie plastové slamky, opakovane použiteľné vrecúška a poháre sú zbytočné, ak sa po planéte môžu pohybovať obrovské lietadlá pre pár cestujúcich.

Lietadlo 747 zvyčajne emituje približne 8,4 metrických ton CO2 za každú hodinu letu. Pre lepšiu predstavu, tento konkrétny let trvá len niečo málo cez šesť hodín. To je o niečo viac ako 53 metrických ton oxidu uhličitého.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 20:32