StoryEditor

Jednoduché cviky na doma. Tréneri ti vo videu ukážu, ako makať počas lockdownu

Dominika Pacigová03.12.2021., 17:00h
Dbaj na správnu techniku prevedenia každého cviku a vždy si vyber ten variant, ktorý ti najviac vyhovuje.
Lajkuj Brainee.sk na

Článok aj reportáž vznikli v spolupráci s 365Fit&Co.

Fitness centrá zívajú prázdnotou, no cvičiť môžeš aj z pohodlia domova. S Dominikou Rýchlou a Tomášom Harničárom, osobnými trénermi z 365Fit&Co, sme sa pozreli na to, ako sa udržať vo forme aj počas lockdownu.

Cviky pre začiatočníkov aj pokročilých 

Po krátkej rozcvičke, keď budeš dobre rozohriatý, môžeš začať cvičiť. Drepy, výpady, upažovanie, predpažovanie, zapažovanie, zhyby, tricepsové dipy či plank - na svoje si prídu začiatočníci, ale aj pokročilí.

Nezabúdaj na to, že pri každom cviku je dôležité správne dýchať. Dbaj na správnu techniku prevedenia každého cviku a vždy si vyber ten variant, ktorý ti najviac vyhovuje.

​Odcvičením prvej série to však ani zďaleka nekončí. „Z každého cviku urobíme aspoň dve alebo tri série po pätnásť, dvadsať až tridsať opakovaní, podľa toho, ako vládzeš. Mal by si mať malé prestávky, ten, kto nevládze, ich trochu natiahne. Celé telo by malo byť odcvičené pri veľmi vysokej intenzite za pätnásť minút, pri nižšej do polhodiny,“ uviedol osobný tréner Tomáš Harničár.

Jednotlivé cviky, ale aj správnu techniku ich prevedenia, si môžeš pozrieť v priloženej reportáži.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 08:40