Arpád a Melánia si svoje áno povedali na oddelení v Národnom onkologickom ústaveFacebook/Vŕby
StoryEditor

VIDEO Keď je láska silnejšia ako čokoľvek iné. Pacientka v Národnom onkologickom ústave povedala svoje áno priamo na oddelení

Miroslav Kamody12.04.2024., 08:00h

Arpád a Melánia si svoje áno povedali na oddelení v Národnom onkologickom ústave. Svadbu sa podarilo zorganizovať za niekoľko hodín.

Lajkuj Brainee.sk na

Život píše rôzne príbehy. Bez ohľadu na to, ako dlho trvá, prináša smutné aj radostné chvíle. Ale pokiaľ máme vedľa seba človeka, ktorého milujeme, všetko sa dá zvládnuť akosi ľahšie. 

Občianske združenie Vŕby na svojom facebookovom profile zverejnilo zábery zo svadby v bratislavskom Národnom onkologickom ústave. A pridala k nim aj príbeh, ktorý chytí za srdce.

image

Vedci bijú na poplach, muži sa musia mať na pozore. Predpovedajú, že do 20 rokov sa tento konkrétny druh rakoviny zdvojnásobí

Za niekoľko hodín dali dokopy celú svadbu

„Ani sme včera ráno netušili, k čomu prispejeme o pár hodín neskôr... Keď nám doktorka Andrejka Škripeková, primárka paliatívneho oddelenia (starostlivosť o pacientov, ktorí trpia nevyliečiteľným ochorením, pozn.) Národného onkologického ústavu zavolala, či by sme nevedeli zohnať hudobníka – klaviristu, lebo poobede je u nich na oddelení svadba (a oni tam majú klavír), neváhali sme ani minútu,” píše sa v príspevku.

A ani minútu neváhal ani celý personál paliatívneho oddelenia pri splnení túžby jednej zo svojich pacientiek – povedať „áno“ milovanému partnerovi. Podarilo sa im zabezpečiť šaty, kňaza, pomohli neveste nalíčiť, vyzdobili priestory a občianske združenie našlo Doda Dolinku, klaviristu a speváka v jednej osobe.

Dobrovoľníkom sa môžeš stať aj ty

„Ďakujeme, že si si našiel čas a obohatil tento nezabudnuteľný moment pre všetkých. Ďakujeme doktorke Andrei Škripekovej a celému personálu, že paliatívnu medicínu a starostlivosť napĺňate v celom jej rozsahu, vnímajúc potreby nielen tela, ale aj duše a ducha. Aby život mohol mať svoju kvalitu v každej chvíli... pretože vie priniesť aj svadbu na oddelení.”

Občianske združenie zároveň odkázalo, že hľadá dobrovoľníkov-hudobníkov, ktorí by svojou hrou spríjemňovali čas na oddelení. Možnosť prihlásiť sa máš do 15. apríla. Prihlásiť sa ako nová Vŕba však môžeš aj v prípade, ak nevieš hrať na hudobný nástroj - dobrovoľníkov totiž nie je nikdy dosť.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 05:49