Vo vodnej nádrži našli muža bez známok života.Wikimedia/Kristo/
StoryEditor

Vo vodnej nádrži našli muža bez známok života. Má ísť o autobusára, ktorý zamkol cestujúcich vo vozidle a s tržbou odišiel

Michal ČiernikTASR22.03.2024., 11:25h

Pred pár dňami na šoféra autobusu z rožňavského okresu, ktorý pôsobil, že je pod vplyvom alkoholu, zavolali cestujúci políciu. Ten zobral tržbu, zamkol ich v autobuse a odišiel domov. Teraz mali nájsť jeho telo vo vodnej nádrži v Slovenskom Raji.

Lajkuj Brainee.sk na

Na hladine vodnej nádrže Palcmanská Maša pri obci Dedinky v rožňavskom okrese bolo v stredu (20. 3.) objavené telo muža bez známok života. Polícia vo veci začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

Mužské telo na hladine vodnej nádrže bolo spozorované v popoludňajších hodinách, na breh ho vytiahli hasiči. Po vykonaní potrebných úkonov polícia telo stotožnila ako 55-ročného muža z okresu Rožňava.

image

Na opitého autobusára na východe Slovenska zavolali cestujúci políciu. Ten ich zamkol v autobuse a pešo ušiel preč

„Obhliadajúci lekár na mieste predbežne nevylúčil cudzie zavinenie, aj keď na osobe nenašiel známky cudzieho zavinenia, na zistenie presnej príčiny smrti bolo preto nariadené vykonanie zdravotno-bezpečnostnej pitvy," skonštatovala Ivanová. Ako dodala, vzhľadom na citlivosť prípadu a z úcty k pozostalým osobám nebude polícia k prípadu poskytovať podrobnejšie informácie.

Opitý autobusár

S informáciou, že ide o dotyčného autobusára prišla TV JOJ. Ten mal 18. marca viesť desiatich cestujúcich pod vplyvom alkoholu.

Kontaktovali preto tiesňovú linku 158. „Keď to vodič zistil, nechal autobus stáť na rázcestí v obci Háj, tržbu z autobusu vzal so sebou, zabuchol za sebou dvere a vybral sa pešo preč smerom na obec Turňa nad Bodvou,” informuje polícia. Cestujúcim sa podarilo z autobusu dostať za pomoci núdzového tlačidla.

„55-ročného vodiča autobusu policajti vypátrali v obci Turňa nad Bodvou a o 18.45 podrobili dychovej skúške. Jej výsledok bol pozitívny, a to 0,34 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 0,71 promile,“ dodala polícia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 09:00